A hitelkártyád mondja meg, mennyit tankolhatsz

Pénzcentrum
2007. június 18. 14:00

A tengerentúlon újabban kénytelenek az emberek két, esetleg három hitelkártyát használni ahhoz, hogy teletölthessék a tankot, ugyanis a kártyatársaságok üzemanyag-vásárlási limitet állítottak fel a csalási ügyek kárainak csökkentése érdekében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Amerikában egyébként a tankolás is kissé másképp zajlik, a töltőállomáson automata-szerűen magába a kútba kell a kártyát beilleszteni, és arról emeli le a tankolt mennyiség ellenértékét a kút.

A kártyatársaságok tehát ezeknek az automatizált tranzakcióknak állapítottak meg felső határértéket, igaz, a limit nem újdonság, eddig észre sem vették a vásárlók. A kényelmetlenség oka az üzemanyagárak emelkedése, emiatt ütköznek egyre többen a tranzakciós plafonba.

A limit egyébként a MasterCard esetében 75 dollár (14 150 forint), a Visa és a Discover esetében pedig 50 dollár (9 432 forint). Míg az American Automobile Association adatai szerint 2005-ben 2,28 dollárba került 3,8 liter üzemanyag, addig mostanra már elérte a 3 dolláros árat.

Ugyanakkor nem minden benzinkútra érvényes a limit, sőt, akkor sem kell tartani attól, hogy nem lesz tele a tank, ha a tankolók befáradnak a pulthoz, és ott fizetnek hitelkártyájukkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06