5 °C Budapest

A hitelkártyád mondja meg, mennyit tankolhatsz

Pénzcentrum
2007. június 18. 14:00

A tengerentúlon újabban kénytelenek az emberek két, esetleg három hitelkártyát használni ahhoz, hogy teletölthessék a tankot, ugyanis a kártyatársaságok üzemanyag-vásárlási limitet állítottak fel a csalási ügyek kárainak csökkentése érdekében.

Amerikában egyébként a tankolás is kissé másképp zajlik, a töltőállomáson automata-szerűen magába a kútba kell a kártyát beilleszteni, és arról emeli le a tankolt mennyiség ellenértékét a kút.

A kártyatársaságok tehát ezeknek az automatizált tranzakcióknak állapítottak meg felső határértéket, igaz, a limit nem újdonság, eddig észre sem vették a vásárlók. A kényelmetlenség oka az üzemanyagárak emelkedése, emiatt ütköznek egyre többen a tranzakciós plafonba.

A limit egyébként a MasterCard esetében 75 dollár (14 150 forint), a Visa és a Discover esetében pedig 50 dollár (9 432 forint). Míg az American Automobile Association adatai szerint 2005-ben 2,28 dollárba került 3,8 liter üzemanyag, addig mostanra már elérte a 3 dolláros árat.

Ugyanakkor nem minden benzinkútra érvényes a limit, sőt, akkor sem kell tartani attól, hogy nem lesz tele a tank, ha a tankolók befáradnak a pulthoz, és ott fizetnek hitelkártyájukkal.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?