4 °C Budapest

Most kell hibridet venni - olcsón megszámítják...

Pénzcentrum
2007. március 19. 16:00

Eljött a hibrid autók korszaka, állítja az egyik amerikai online szaklap piacelemzési osztályának vezetője, legalábbis, amit a vásárlást illeti. A szakember szerint most van itt a legfőbb ideje, hogy mindazok, akik hibrid vásárlásán gondolkodtak, engedjenek ennek a benyomásnak és megvegyék a kiszemelt gépjárművet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vásárlás időszerűségét egyrészt az alacsony olajárak miatti csökkenő kereslettel indokolja, amely kedvezmények adására kényszeríti az autókereskedőket, másrészről a jelenleg biztosított állami adókedvezményekkel.


A jelenleg nyújtott kedvezmények kiaknázását az teszi szükségessé, hogy mind a gépjárművek árak, mind pedig az olajárak általában növekedést mutatnak a nyári időszakban, ahol a hidegebb hónapokhoz képest többen vannak a keresleti oldalon. Így várhatóan az alacsonyabb árak és a kedvezmények is eltűnnek majd a nyári forróságban.


Másrészről az állam és egyes állami szervek is nyújtanak adó- és egyéb kedvezményeket a környezettudatos vásárlók számára. Az állami adókedvezményt azonban a közelmúltban megszületett jogszabály mennyiségileg korlátozza a gyártók szerint. Így például a Toyota, amely a tavalyi évben már átlépte a 60 000-es korlátot, már nem vehet igénybe ilyen kedvezményt.


Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Toyota hibridjei teljesen versenyképtelenné váltak volna a piacon jelen lévő többi márkával szemben, sőt a Toyota a lecsökkent állami támogatás kiegészítése mellett döntött, így fordulhat elő, hogy egy Toyota Prius megvásárlása a Toyota által nyújtott kedvezmények igénybevétele mellett gazdaságosabb, mint az állami adókedvezmény felhasználásával volt.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


Sajnos hazánkban a hibridet vásárlóknak nem kell hasonló "problémákkal" küzdeniük, mert a környezettudatos vásárlás értékelése még nem érte el a tengerentúli szintet, már ami az állami hozzájárulást illeti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?