Ne bukj nagyot az autón! Itt az értékállóság toplistája...

Pénzcentrum
2007. június 14. 15:00

Meglepő, de a gyakorlatban a legdrágább, legkevésbé praktikus és a leggyorsabb autók vesztenek a használat során legkevesebbet az értékükből, sőt az is elképzelhető, hogy a legújabb technológiával felszerelt luxusautók a listaárnál drágábban kelnek el.

Nemrégiben megjelent a világ legértékállóbb luxusautóinak listája, melyen a hihetetlen sebességet, a luxus fogalmát is túlszárnyaló mértéktelen fényűzést és a gyakorlatiasság hiányát magában rejtő Mercedes-Benz G55 AMG terepjáró nyerte el az első helyet.

A nagy teljesítmény, a magasan fejlett technológia, a kifinomult menetstabilizáló rendszerek és a plusz légzsákok mindenképpen szükségesek az eladások fellendítéséhez, az értékállósághoz azonban a fejlett technológiánál többre van szükség.

A luxusautók értékük megőrzésére vonatkozó képessége mögött ezért nem is ezen tulajdonságok, hanem a kereslet-kínálati viszonyok állnak, vagyis a technológiai fejlettség mellett az amortizációt leginkább csökkentő tényező a ritkaság.

A legtöbb listára kerülő autó ezért valamilyen módon limitált szériából kerül ki, amely természetesen kiemelkedően magas felszereltséggel rendelkezik, illetve nagyon gyakori, hogy tuninggal ellátott autókról van szó.

Csupán egy amerikai autó, a Chevrolet Corvette tudott felkerülni a listára, amelyen olyan márkák szerepelnek mint a BMW Alpina B7, az Infiniti M45-öse, a Lexus GS 450h és a Honda Accord, utóbbi kettő a hibrid, de luxus kategória fényét emeli.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az amerikai autók térvesztése egyáltalán nem meglepő, az eladásösztönzésre és a marketingre vonatkozó adatokat végigböngészve is könnyen erre a következtetésre jutottak volna az elemzők, hiszen az amerikai gyártóknak kell a legtöbbet ilyen célra költeniük, több mint 2,2 milliárd dollárt.

A felmérés érdekessége, hogy rávilágított arra is, hogy a luxusautókba beépített technológia később értékrontó tényező lehet, mert az igények növekedésével ezek a szolgáltatások egyre inkább szériatartozékká, így egyre olcsóbbá is válnak.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?