Már a lopott autó után is adót kell fizetni?!

Pénzcentrum
2007. május 9. 14:00

Angliában több millió autósnak magasabb biztosítási díjat kell majd fizetnie, mivel a kormány felemelte a lopott, illetve a lerobbant autók elszállítása után fizetendő adó mértékét 105-ről 150 fontra.

Ezen felül ráadásul még 20 fontos napidíjat is elkérhet a tulajdonosoktól a rendőrség a gépkocsik tárolásáért. Még a javaslatot tévő Home Office is beismerte, hogy ez végső soron a biztosítási díjak emelkedéséhez fog vezetni.

Eddig is léteztek egyébként fix díjak, melyeket az elszállításért, illetve a tárolásért cserébe kellett fizetni, azonban szükségessé vált ezek emelése. A rendőrség a gépjárművek tárolását magántársaságokba ugyan kiszervezte, de ezek egyre magasabb pénzösszeget kérnek a szolgáltatásért cserébe.

Az emelésnek természetesen egyáltalán nem örülnek az autósok, példaként felhozták egy esetet is. Ha valaki épp kéthetes nyaralásából tér haza, annak nem csupán azzal kell szembesülnie, hogy ellopták a kocsiját, hanem ezért még fizetnie is kell.

Ráadásul a biztosítási díjtételek emelése oda vezethet, hogy kevesebben kötnek majd biztosítást, amely veszélyt jelenthet bárkire, aki megsérül valamilyen baleset során.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?