Már a lopott autó után is adót kell fizetni?!

Pénzcentrum
2007. május 9. 14:00

Angliában több millió autósnak magasabb biztosítási díjat kell majd fizetnie, mivel a kormány felemelte a lopott, illetve a lerobbant autók elszállítása után fizetendő adó mértékét 105-ről 150 fontra.

Ezen felül ráadásul még 20 fontos napidíjat is elkérhet a tulajdonosoktól a rendőrség a gépkocsik tárolásáért. Még a javaslatot tévő Home Office is beismerte, hogy ez végső soron a biztosítási díjak emelkedéséhez fog vezetni.

Eddig is léteztek egyébként fix díjak, melyeket az elszállításért, illetve a tárolásért cserébe kellett fizetni, azonban szükségessé vált ezek emelése. A rendőrség a gépjárművek tárolását magántársaságokba ugyan kiszervezte, de ezek egyre magasabb pénzösszeget kérnek a szolgáltatásért cserébe.

Az emelésnek természetesen egyáltalán nem örülnek az autósok, példaként felhozták egy esetet is. Ha valaki épp kéthetes nyaralásából tér haza, annak nem csupán azzal kell szembesülnie, hogy ellopták a kocsiját, hanem ezért még fizetnie is kell.

Ráadásul a biztosítási díjtételek emelése oda vezethet, hogy kevesebben kötnek majd biztosítást, amely veszélyt jelenthet bárkire, aki megsérül valamilyen baleset során.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20