28 °C Budapest

Nem lopják el az autód, de csúnyán átvernek!

Pénzcentrum
2007. február 7. 09:30

Magyarországon sokkal gyakrabban károsítják meg a fogyasztókat a kereskedők és a szolgáltatók, mint a nyugat-európai országokban - derült ki az EUICS névre keresztelt tanulmányból, melyet az EU-15 mellett Magyar-, Lengyel- és Észtországban végeztek el 2005 folyamán.

Az eredmények azt mutatják, hogy 2004-ben a megkérdezettek hány százaléka vált különböző típusú bűncselekmények áldozatává. Hazánk esetében ez a mutató 19.6%-os, nem árt azonban tudni, hogy minden olyan esetet idesoroltak, amikor valamely áru vagy szolgáltatás minősége vagy mennyisége nem felelt meg az ígértnek, vagy a pénztárnál többet számláztak a feltüntetett árnál - emeli ki a Világgazdaság összeállítása.

A magyaroknál csak az észteket (25.7%) és a görögöket (24.6%) verik át gyakrabban, míg a nyugat-európai országokban legfeljebb a fogyasztók tizede számolt be hasonló kellemetlen tapasztalatokról.

Érdekes adat, hogy korrupcióval hazánkban minden 20-adik megkérdezett találkozott, míg például Németországban csak minden kétszázadik.

Erőszakos bűncselekmények terén jól állunk: Magyarországon jóval kevésbé kell ilyentől tartani, mint a nyugat-európai államokban. Hazánkban csak a megkérdezettek 0.2%-a vált autólopás áldozatává, melynél csak Ausztria büszkélkedhet kedvezőbb indikátorral.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?