Suzuki motor hajtja az országot

Pénzcentrum
2007. május 2. 10:00

Az előző év azonos időszakához képest az idén duplájára nőtt az autóexport, részben a Suzukik iránt mutatkozó erős külföldi keresletnek köszönhetően - írja a Napi Gazdaság.

A személygépkocsik exportjából származó bevétel több mint kétszeresére, mintegy 180 milliárd forintra nőtt az idén az első két hónapban - derül ki a KSH a külkereskedelmi termékforgalomról szóló statisztikáiból. A Suzuki Magyarországon gyártott autóiból az idén az első három hónapban csaknem 51,5 ezret adtak el külföldön (ebből csaknem 1200 volt az importautó kivitele), szemben a 2006. első negyedévi mintegy 29 440, Esztergomban készített autóval (akkor mintegy ezer importautót exportáltak).

A statisztikai hivatal jelentése szerint a teljes kivitel volumene 21, a behozatalé 20 százalékkal bővült a megelőző év hasonló időszakához viszonyítva. Folyóáras forintadatokból számítva az export 23, az import több mint 20 százalékkal nőtt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24