Már megint emelkedik a benzin ára!

Pénzcentrum
2007. április 16. 12:29

A nemzetközi jegyzésárak drágulása megtette a hatását, a MOL szerdán 0 órától bruttó 3 fortinttal megemeli a 95-ös benzin kiskereskedelmi árát - tudta meg a portfolio.hu. A gázolaj ára ezúttal változatlan marad.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mint ismeretes, a benzin jegyzésára az elmúlt hét során 5.5%-ot emelkedett dollárban, amit azonban a forint erősödése (jobban mondva a dollár szakadatlan gyengülése...) némileg kompenzált, így a hazai fizetőeszközben kifejezett drágulás 4.3%-ot tett ki.

A gázolaj esetében 2.8%-os emelkedés volt tapasztalható dollárban, ami forintban kifejezve szintén alacsonyabb, 1.7%-os emelkedésnek felelt meg.

Ezt követően került sor a MOL döntésére: a jegyzésárak alakulását nemzeti olajtársaságunk a hazai kiskereskedelmi árakkal leköveti. Jelenleg a benzin dollárban jegyzett ára a nemezetközi piacokon 4.2%-os emelkedést mutat az egy héttel ezelőtti értékekhez képest, ami forintban kifejezve 2.9%-os drágulást jelent.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindeközben a gázolaj ára dollárban kifejezve 3.2, forintban kifejezve pedig 1.8%-ot emelkedett.


A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20