Benzinár: drágulás teljes gázzal!

Pénzcentrum
2007. március 27. 05:40

Havi rendszerességű üzemanyagár-körképünk legújabb felvonásában kénytelenek vagyunk Olvasóink elé tárni, hogy az elmúlt hetek során hazánk európai viszonylatban élenjárt a drágulás tekintetében, a magyarországi autósokat a forint markáns erősödése mentette meg a drasztikusabb áremelkedéstől. Lássuk, mit érdemes tudni a kialakult helyzetről!

Szokásos első grafikonunkon jól látszik, hogy a 250 Ft közeli szintről a 95-ös benzin ára a 265 Ft-os szintet is áttörte, miközben a diesel mérsékeltebb ütemben drágult, így a kétfajta üzemanyag közti áreltérés mértéke nőtt. (Emlékezhetünk rá, hogy nem olyan régen még a diesel előzéséről kellett beszámolnunk, vagyis arról, hogy a benzin lett az olcsóbb a két alternatíva közül, ez az állapot azonban átmenetinek bizonyult.)


Európai viszonylatban továbbra is a középmezőnybe tartozik Magyarország, az elmúlt hónap során azonban a drágább országok irányába mozdultunk el. A lista két végpontján nincs változás a benzin szegmensben az előző havi rangsorhoz képest, a dízel mezőnyben azonban Litvánia átvette a legolcsóbb ország pozícióját a rövid időre odaugró Ciprustól.


Amennyiben az európai országok áralakulásának dinamikáját vizsgáljuk meg az elmúlt hónapra vetítve, euró alapon, tisztán látszik, hogy hazánk drágulás szempontjából mindkét szegmensben dobogós helyet foglal el. Érdemes a fent leírtak mellett figyelembe venni azt is, hogy az elmúlt hetek során a forint jelentősen erősödött az európai közös pénzzel szemben, mérsékelve ezzel a magyarországi autósok teher-növekedését.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?