4 °C Budapest

Meglepetés: újra drágul a benzin

Pénzcentrum
2007. március 12. 12:36

Szerdán éjféltől újra emeli a benzin árát a MOL - tudta meg a portfolio.hu. Az áremelés mértéke bruttó két forint literenként a motorbenzinek esetében, míg a gázolaj kiskereskedelmi ára nem változik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mint ismeretes, az irányadó nemzetközi benzinár ismét növekedést mutatott az elmúlt hét folyamán, azonban a forint erősödése miatt ennek hatása mérsékelt volt a magyar autósokra nézve.


A gázolaj esetében ugyanakkor forintban kifejezve enyhén csökkentek is a jegyzésárak, így várható volt, hogy nemzeti olajtársaságunk nem emeli majd a kiskereskedelmi árat.

A mai napon a forint további erősödésének, illetve a pénteken bekövetkezett olajáresésnek köszönhetően a benzin árfolyama 3, a gázolajé pedig 6%-os csökkenést mutat, ami arra utal, hogy a helyzet nem változik a hét folyamán, akkor jövő hétfőn akár egy csökkenés is bekövetkezhet az árakban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?