3 °C Budapest

Spórolj a biztonsági övvel - az autódat se foglalják le

Pénzcentrum
2007. február 13. 15:00

A minél nagyobb utazásbiztonságra való törekvés egyre újabb és újabb megoldásokat hív életre az autóiparban, amelynek eredményeképpen már olyan eszközök állnak mind az autógyártók, mind pedig a tulajdonosok rendelkezésére mint a menetstabilizáló rendszerek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az állandóan megújuló technológia ellenére azonban még mindig több száz ezren halnak meg évente az utakon. Megdöbbentő, de körülbelül 380 000 utazó életét megmenthette volna, ha használják a legrégibb és legalapvetőbb biztonsági eszközt, a biztonsági övet. Ez a szám óriási, főleg ha azt vesszük, hogy az adatok csupán Európára vonatkoznak.

Az angol rendőrség csatlakozott az általános európai, a biztonsági öv használatának betartására irányuló kampányhoz, amely február 19 és 25 között zajlik majd. A lépést kiemelten fontosnak tartja a rendőri hivatalok egyesületének útbiztonságért felelős vezetője, véleménye szerint a biztonsági öv használata életeket menthet, illetve ütközés esetén minimalizálja a sérülés veszélyét.

A londoni rendőröknek várhatóan joguk lesz ahhoz, hogy a biztonsági öv nélkül közlekedő autósokat gépjárműveit lefoglalják.

A biztonsági öv használatának terjedése általánosságban jó hatással lehet a kötelező gépjármű-felelősség biztosítás díjaira, hiszen az csak az Egyesült Királyságban több mint kétezer életet menthet meg évente.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?