Megvan a legbiztonságosabb terepjáró? - bizonyíték kell, nem ígéret

Pénzcentrum
2007. február 5. 16:00

Az amerikai autószövetség tesztjeinek eredményeiből egyértelműen kiderül, hogy az amerikai autógyártó óriás, a Ford nagyobb biztonságra való törekvéseit siker koronázta. A nemrégiben leleplezett Edge hibrid eredeti modellje ugyanis elnyerte az amerikai Insurance Institute for Highway Safety "legbiztonságosabb terepjárója" minősítést.

A Ford nagyteljesítményű terepjárójának ehhez a jó kategóriában a legjobb eredményeket kellett hozni mind a frontális, az oldali, mind pedig a szokatlan ütközés kategóriában, és rendelkeznie kell menetstabilizáló rendszerrel, amely a hirtelen kormánymozdulatok esetén is megakadályozza a megpördülést, illetve a felborulást.

Az amerikai autószövetség felmérése szerint ugyanis a menetstabilizáló rendszerek általános alkalmazása több mint 30 százalékkal csökkentené a halálesetek számát évente. Ez az arány olyannyira meggyőző, hogy az amerikai kormány is a biztonsági eszköz kötelező beépítésének bevezetését tervezi.

A hazai piacon jelenleg még második hellyel rendelkező cég környezetvédelmi szempontokért és biztonságért felelős alelnöke szerint az eredmény jelentősen meglendítheti a 2007 után gyártott személygépkocsik eladását, mivel így a fogyasztók a Ford laboratóriuma mellett független forrásból is értesülhetnek a vállalat törekvéseinek eredményeiről.

A múltkori megmérettetés óta a Ford a teszteken kevésbé fényesen szereplő, középkategóriás Fusionon is megtette a szükséges változtatásokat. Többek között az oldali légzsákokat az alapfelszereltségbe építette be, hogy jó minősítést tudjon elérni a szövetség frontális és oldali ütközésre vonatkozó tesztjein, amelyek egyébként a szokványos közúti baleseteknél nehezebb feladat elé állítják az autómodelleket.

Az Edge és a Fusion minősítése a 2007 után futószalagra kerülő modellekre vonatkozik, így a megnövelt biztonságot azok élvezhetik, akik az idei évben a tengerentúlon új autót vásárolnak.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?