Megvan a legbiztonságosabb terepjáró? - bizonyíték kell, nem ígéret

Pénzcentrum
2007. február 5. 16:00

Az amerikai autószövetség tesztjeinek eredményeiből egyértelműen kiderül, hogy az amerikai autógyártó óriás, a Ford nagyobb biztonságra való törekvéseit siker koronázta. A nemrégiben leleplezett Edge hibrid eredeti modellje ugyanis elnyerte az amerikai Insurance Institute for Highway Safety "legbiztonságosabb terepjárója" minősítést.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Ford nagyteljesítményű terepjárójának ehhez a jó kategóriában a legjobb eredményeket kellett hozni mind a frontális, az oldali, mind pedig a szokatlan ütközés kategóriában, és rendelkeznie kell menetstabilizáló rendszerrel, amely a hirtelen kormánymozdulatok esetén is megakadályozza a megpördülést, illetve a felborulást.

Az amerikai autószövetség felmérése szerint ugyanis a menetstabilizáló rendszerek általános alkalmazása több mint 30 százalékkal csökkentené a halálesetek számát évente. Ez az arány olyannyira meggyőző, hogy az amerikai kormány is a biztonsági eszköz kötelező beépítésének bevezetését tervezi.

A hazai piacon jelenleg még második hellyel rendelkező cég környezetvédelmi szempontokért és biztonságért felelős alelnöke szerint az eredmény jelentősen meglendítheti a 2007 után gyártott személygépkocsik eladását, mivel így a fogyasztók a Ford laboratóriuma mellett független forrásból is értesülhetnek a vállalat törekvéseinek eredményeiről.

A múltkori megmérettetés óta a Ford a teszteken kevésbé fényesen szereplő, középkategóriás Fusionon is megtette a szükséges változtatásokat. Többek között az oldali légzsákokat az alapfelszereltségbe építette be, hogy jó minősítést tudjon elérni a szövetség frontális és oldali ütközésre vonatkozó tesztjein, amelyek egyébként a szokványos közúti baleseteknél nehezebb feladat elé állítják az autómodelleket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Edge és a Fusion minősítése a 2007 után futószalagra kerülő modellekre vonatkozik, így a megnövelt biztonságot azok élvezhetik, akik az idei évben a tengerentúlon új autót vásárolnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?