5 °C Budapest

Melyik a legmegbízhatóbb autó? Meglepetés a lista élén!

Pénzcentrum
2007. február 12. 09:00

Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is az ázsiai márkák bizonyultak elsőnek az amerikai Warranty Direct által felállított megbízhatósági ranglistán.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A rangsor 33 személyautó-gyár adatait vette alapul, a kutatásban 450 ezer, 3-9 éves modell meghibásodási adatai szerepeltek. Az élen a Mazda áll, 8,04 százalékos meghibásodási rátával. A tavalyi év során a Mazda 254 ezer autót, a második helyen végzett Honda pedig 276 ezer autót értékesített.

Rendkívül meglepő, hogy a legjobb európai márka mindössze a kilencedik helyen végzett, 21,9 százalékos meghibásodási mutatóval. Jókora ugrás tapasztalható a második Honda és a harmadik Toyota meghibásodási mutatói között, s a tizedik helyen végzett Citroën 25,98 százalékos mutatója is jócskán magasabb, mint a Mazdáé.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lista mindenképpen meglepő eredményeket mutat, szinte minden fórumon a Toyotát hirdetik ugyanis a legmegbízhatóbbnak, a legtöbb piaci részesedést elhalászónak, a Warranty Direct összeállításában azonban jócskán kikapott a világ legnagyobb autógyártója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20