3 °C Budapest

Melyik a legmegbízhatóbb autó? Meglepetés a lista élén!

Pénzcentrum
2007. február 12. 09:00

Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is az ázsiai márkák bizonyultak elsőnek az amerikai Warranty Direct által felállított megbízhatósági ranglistán.

A rangsor 33 személyautó-gyár adatait vette alapul, a kutatásban 450 ezer, 3-9 éves modell meghibásodási adatai szerepeltek. Az élen a Mazda áll, 8,04 százalékos meghibásodási rátával. A tavalyi év során a Mazda 254 ezer autót, a második helyen végzett Honda pedig 276 ezer autót értékesített.

Rendkívül meglepő, hogy a legjobb európai márka mindössze a kilencedik helyen végzett, 21,9 százalékos meghibásodási mutatóval. Jókora ugrás tapasztalható a második Honda és a harmadik Toyota meghibásodási mutatói között, s a tizedik helyen végzett Citroën 25,98 százalékos mutatója is jócskán magasabb, mint a Mazdáé.

A lista mindenképpen meglepő eredményeket mutat, szinte minden fórumon a Toyotát hirdetik ugyanis a legmegbízhatóbbnak, a legtöbb piaci részesedést elhalászónak, a Warranty Direct összeállításában azonban jócskán kikapott a világ legnagyobb autógyártója.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?