6 °C Budapest

Nem félnek a "roncsáradattól": a regisztrációs adó mindent megold?

Pénzcentrum
2007. január 30. 08:00

Örömök és ürömök: középpontban a változás A regisztrációs adó körüli változtatások lázba hozták a hazai autósokat, akiket először megörvendeztettek az adófajta eltűnéséről szóló, majd elszomorítottak az ezzel ellentétes hírek. A jelenlegi állás szerint még mindig az adó vezet, a február 5-ei emelés után már 2:0-ra. A terhek növekedése semmiképpen nem jelent jó hírt sem a megszorító csomag egyéb elemei miatt egyébként is nehéz időszakot élő kereskedők és finanszírozók, sem az autót vásárolni szándékozók számára, akik csupán azzal vigasztalódhatnak, már ha a 1996 előtt gyártott autók behozatalának engedélyezése vigasznak számít, hogy az EURO I. jogosítvánnyal rendelkező személygépkocsik esetében feloldották a korlátozást.

A 2007-es év kellemes és kellemetlen meglepetéseket is tartogatott mind az itthoni autósok, mind a kormány számára. Míg előbbiek örülhettek a gépjármű-behozatali szabályok egyszerűsödésének, amely a kormány számára nem kis fejtörést okozott, addig a regisztrációs adó változásának végeredménye a büdzsét vastagítja. A következő néhány bekezdésben az egyre egyszerűsödő behozatali folyamatot és a fent említett adófajta emelésének a magyar autópiacra gyakorolt hatását vesszük górcső alá.

Változás a köbön: a rugók, amelyek a háttérben mozogtak

A behozatalai szabályok megváltozása egyértelműen annak köszönhető, hogy az Európai Bizottság többször kifogásolta, ítéletében elmarasztalta és hivatalosan is felszólította a magyar kormányt, hogy módosítsa a közösségi többi tagállamából érkező használtautó-importot hátrányos helyzetbe hozó jogszabályokat.

Egyrészt az EGT (EU27, Norvégia, Izland és Liechtenstein) tagállamaiból érkező használt gépjárművekre alkalmazott avultatási szabályokat és regisztrációs adót kellett a belföldi forgalomban érvényes joghoz igazítani. Másrészt fel kellett oldani az EURO I. bizonyítvánnyal rendelkező autókra vonatkozó tilalmat.

Vége a tilalomnak, de üröm van az örömben

2007. január elsejétől az EURO I. besorolású személygépkocsik is behozhatók Magyarországra. Ez azt jelenti, hogy ezek után a magyar hatóságok nem követelhetik meg a más tagállamból származó autók esetében az európai típusengedély (Certificate of Conformity, CoC) felmutatását, így az 1996. október 1. előtt forgalomba helyezett autóknak is zöld utat kell adnunk.

De a szakértők szerint sem rettegésre, sem örömujjongásra nincs okunk az intézkedés hallatán, mert az EURO I. kategóriában, mivel az ide tartozó gépkocsik kevéssé környezetbarátok, a hatóság 60 százalékkal magasabb regisztrációs adót vetett ki. Így továbbra sem kell a nyugatról érkező öregautó-áradattól tartanunk, főleg mivel az alacsony árkategória vásárlói még az itthoni adás-vételre vonatkozó áríratási költséget sem szeretnék vállalni és megoldják a problémát egy használatbavételi szerződéssel. (A helyzet egyáltalán nem olyan ijesztő, amilyennek a számok alapján látszik, de a sötét felhőket oszlató tényezőkről később számolunk be.)

Rövidül, de tekeredik a bürokrácia kígyója

A 2007. január elsejével életbe lépő szabályok között újabb jó hír is rejtőzik az autósok számára, a külföldről behozott autókat ugyanis ezután már nem kell műszaki vizsga elé állítani, az EGT tagállamaiban kiállított okmányok érvényességét a magyar hatóság elismeri, a járművek magyar rendszámmal való ellátása teljes körűen, jármű-konstrukciós korlátozás nélkül válik lehetővé.


A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény valamint a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet módosítására kiadott 89/2006. (XII.26) számú rendelet 2007. január 1-jével lépett hatályba, ennek értelmében az érvényes műszaki engedéllyel rendelkező gépjárművet a hatóság egy szemlén ellenőrzi a forgalomba helyezés előtt, ahol megbizonyosodik az adatok hitelességéről és arról is, hogy a gépjármű megfelel-e az érvényben lévő környezetvédelmi és egyéb magyarországi előírásnak.

Ez az a pont, ahol az EURO I. kategóriába sorolt gépjárművek behozatalába beépítettek egy biztonsági kaput, ugyanis ha ezen a vizsgálaton elbuknak, akkor forgalomba helyezésük csak akkor lehetséges, ha a szükséges javítás után újra a hatóság elé állítják őket.


 

Mézesmadzag és nagy csalódás

A behozatal egyszerűsítése természetesen nem jelenti azt, hogy innentől kezdve a regisztrációs adón kívül nem kell egyéb költséggel számolnunk: a jármű forgalomba helyezési engedélye 22.800 forint és a hatósági szemléért is felszámolják az időszakos vizsgadíjat. Ennek összege azonban meg sem közelíti az eddigi körülbelül 65 ezer forintnyi többletterhet.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?