24 °C Budapest

Január végén járnak le a 2006-os éves matricák

Pénzcentrum
2007. január 29. 15:18

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ezúton hívja fel a gépjárművezetők figyelmét, hogy ne felejtsenek el beszerezni új éves matricát, hiszen a 2006-ban vásároltak érvényességi ideje január 31-én éjfélkor lejár.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 2006-os eladási adataiból kiderül, hogy összesen mintegy 187 000 darab éves autópálya-matricát vásároltak a Társaság ügyfélszolgálatain és a viszonteladói hálózat értékesítési pontjain. A kimutatások szerint az előző évekhez hasonlóan a személyautók D1-es kategóriájában fogyott a legtöbb éves autópálya-matrica, ami több mint 173 000 darabot jelent.

A 2007. évre érvényes éves matricák árai a következőképpen alakulnak:

A 2007-es éves matricák 2008. január 31-ig érvényesek (összesen 13 hónapig).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fontos tudnivaló, hogy a vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelően a matricaköteles autópályaszakaszon az érvényes matrica nélküli közlekedés jogosulatlan autópálya-használatnak minősül. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 2006-hoz hasonlóan idén is folytatja fokozott ellenőrzési tevékenységét a teljes magyarországi autópálya-hálózaton, melynek során fixkamerás, mobilkamerás és mobilcsoportos ellenőrzések mellett alkalmanként a mobilcsoportok és egyéb hatósági szervek összevont tereléses ellenőrzési akciókra is számíthatnak a járművezetők. Az autópálya-kezelő és az autósok közös érdeke, hogy díjfizetési kötelezettségének mindenki eleget tegyen, mert csak így biztosítható a folyamatosan javuló szolgáltatási színvonal a magyar autópályákon.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24