3 °C Budapest

Lehullt a lepel az új csodáról - vegyes érzésekkel fogadták!

Pénzcentrum
2006. november 30. 14:00

Ferrari, Lamborghini és egy millió dollárt (195 millió forintot) érő Bugatti? Be kell ismernünk egyik sem megszokott látvány a hazai utakon, de talán még a nálunk az autók területén sokkal jobban ellátott tengerentúliakat is lenyűgözné az autócsodák látványa.

Meglepő, de korántsem ez történt a los angelesi autó kiállításon, ahol minden szempár és kameralencse a Ford legújabb, szürke lepedő alatt őrzött üdvöskéjére szegeződött, egészen délig, amíg le nem hullt a lepel a remekműről, és elő nem villantak a mélyépítésű izzó narancs koncepció négykerekű lámpái.

A szépséget nem más, mint az olasz nagymester, Fabrizio Giugiaro tervezte, így nem csoda, hogy amikor kinyíltak a Giugiaro Mustang természetesen elektromos ajtajai, a belső már egészen olaszos hangulatú volt, a barna-fehér tehénbőrülésekkel.

A fogadtatás azonban nem volt teljesen egyhangú, sőt az egyik neve elhallgatását kérő riporter szerint egyenesen felhördült a tömeg, amikor lekerült a lepel a Mustangról, és ő személy szerint is sokkal többet várt volna egy "egyszerű Mustangnal".

Kellemes meglepetés érhette azokat is, aki a Mercedes stand környékén néztek tüzetesebben körül, az autógyártó óriás most is hozta a formáját, és a tökéletes Batmobil díszelgett a színpadon, amely óriás mérete és tömege ellenére csupán két személy számára tudja biztosítani a száguldás élvezetét, nem kevesebb mint 320 kilométer per órás végsebességével.

Természetesen a japánok sem maradhattak ki a versengésből, a Toyota itt mutatta be Tundra nevet viselő fullextrás pickupját, amelyet természetesen az előbbiekben említettekhez hasonlóan, ugyancsak nem tud megfizetni egy átlagos vásárló. Nem is a megfizethetőség jelenti a célját ezeknek az autócsodáknak, sokkal inkább az, hogy az autósok lássák mit lehet kihozni az egyszerű használati eszközökből.

Jövőre egyébként piacra dobják majd az 1970-es Dodge Challenger szuperjárgány mindennapi használatra tervezett változatát, akárki hozzájuthat majd cirka 29 ezer dollárért (5,6 millió forintért), amelyben egy V8-as Hemi motor repíti, no nem a végtelenbe utasait.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?