Olcsóbban akarsz tankolni? Itt a megoldás!

Pénzcentrum
2006. november 30. 12:20

Új hitelkártyával jelenik meg a hazai piacon a Citibank, mely a kor elvárásainak megfelelően természetesen co-branded konstrukció, a társ pedig a Shell a MasterCard mellett. Az új Shell MasterCard-dal a hitelkártya mindennapos használatával jóváírásokat gyűjthet az ügyfél számlaegyenlegén, melyet később bármely Shell töltőállomáson felhasználhat - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A bevezető promóció keretében az alapprogramban szereplő, hazai Shell üzemanyag vásárlásához kötött 3%-os, illetve minden egyéb vásárláshoz kapcsolódó 1%-os árvisszatérítési ajánlatot megduplázzák. (A promóciós ajánlat a 2007. január 31-e előtt kibocsátott hitelkártyákra vonatkozik és a kibocsátást követő 60 napra érvényes.)

A fentieknek megfelelően a kártyatulajdonosok kezdetben 6%-os jóváírást kapnak a Shell üzemanyag vásárlásaik értékéből, valamint minden MasterCard elfogadóhelyen történő vásárlás összegéből 2%-ot kapnak vissza. Az összegyűjtött jóváírások a követező hónapban, a hazai Shell töltőállomásokon használhatók fel hitelkártyás vásárláskor. (Jóváírásokat a társkártyákkal is lehet gyűjteni, a felhasználás azonban csak a főkártyával lehetséges.)

A Citibank portfoliójában csak az idén ez lesz a harmadik piacra bevezetett új hitelkártya, mellyel a bank a Shell Hungary kizárólagos lakossági hitelkártyapartnerévé válik hazánkban. (Februárban indult a platina kártya, augusztusban pedig a Malév-kártya.)

A Classic kártya éves díja a második évtől kezdve 6,400 Ft a főkártyák esetében és 3,900 Ft a társkártyákra, míg az Arany főkártya éves díja 16,400 Ft-os, a társkártyájáé pedig 9,800 Ft-os. Az első éves kártyadíjat - ma már szinte természetes módon - elengedi a bank.

A kártyák kondíciói minden egyéb paraméterben megegyeznek a klasszikus Citibank hitelkártyákéval, melyek különlegessége, hogy 51 nappal a leghosszabb maximális kamatmentes időszakot kínálják a magyar piacon. (Nem árt persze tudni, hogy az 51 nap csak arra az esetre vonatkozik, amikor kizárólag vásárlásra használja az ügyfél a kártyát, és a számlaegyenlegen feltüntetett határidőre az összes fennálló tartozását visszafizeti.) A havi kamat 2.95%-ra tehető, mely a magyar mezőnyben átlagon felüli érték.

A MasterCard első negyedéves adataiból kiderül, hogy az utazás-, autó és üzemanyagszektort képviselő co-branded partnerek meglehetősen népszerűek az európai kártyabirtokosok körében. (Az első negyedév végén az utazáshoz köthető co-branded programok aránya 18%-os volt Európában, mely mintegy 2.7 millió plasztiknak felel meg.)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fenti adatok és a hazai piacon egyedülálló lakossági üzemanyag árvisszatérítési program fényében a bank sikeres bevezetésre számít, a Shell képviselői pedig óriási érdeklődést remélnek.

A Smart-program természetesen emellett is változatlan formában folytatódik - emelték ki a Shell illetékesei.

A Citibank az elkövetkező hat hónapban 10 ezer ilyen kártyát szeretne kiadni - mondta el Batara Sianturi a bank lakossági üzletágának vezetője. A hitelkártya szegmensben piacvezető Citibank a piaci átlagnál nagyobb ütemű növekedésre törekszik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 1. 20:26
Bennfentes iparági szakértők becslései szerint nagyjából évi 9-11 millió euróba, meccsenként lebontv...
Bankmonitor  |  2023. június 1. 16:31
2023. július 1-től a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat az eddigi 15 százalékos személyi...
Kiszámoló  |  2023. június 1. 10:53
Magyarország költségvetése nagyon nagy bajban van, nagyjából ezer sebből vérzik. Idénre másfél száza...
Holdblog  |  2023. június 1. 09:36
Viszonylag alacsony részvényhányaddal, mérsékelt kockázattal sikerült az utóbbi tíz év legjobb abszo...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?