Olcsóbban akarsz tankolni? Itt a megoldás!

Pénzcentrum
2006. november 30. 12:20

Új hitelkártyával jelenik meg a hazai piacon a Citibank, mely a kor elvárásainak megfelelően természetesen co-branded konstrukció, a társ pedig a Shell a MasterCard mellett. Az új Shell MasterCard-dal a hitelkártya mindennapos használatával jóváírásokat gyűjthet az ügyfél számlaegyenlegén, melyet később bármely Shell töltőállomáson felhasználhat - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bevezető promóció keretében az alapprogramban szereplő, hazai Shell üzemanyag vásárlásához kötött 3%-os, illetve minden egyéb vásárláshoz kapcsolódó 1%-os árvisszatérítési ajánlatot megduplázzák. (A promóciós ajánlat a 2007. január 31-e előtt kibocsátott hitelkártyákra vonatkozik és a kibocsátást követő 60 napra érvényes.)

A fentieknek megfelelően a kártyatulajdonosok kezdetben 6%-os jóváírást kapnak a Shell üzemanyag vásárlásaik értékéből, valamint minden MasterCard elfogadóhelyen történő vásárlás összegéből 2%-ot kapnak vissza. Az összegyűjtött jóváírások a követező hónapban, a hazai Shell töltőállomásokon használhatók fel hitelkártyás vásárláskor. (Jóváírásokat a társkártyákkal is lehet gyűjteni, a felhasználás azonban csak a főkártyával lehetséges.)

A Citibank portfoliójában csak az idén ez lesz a harmadik piacra bevezetett új hitelkártya, mellyel a bank a Shell Hungary kizárólagos lakossági hitelkártyapartnerévé válik hazánkban. (Februárban indult a platina kártya, augusztusban pedig a Malév-kártya.)

A Classic kártya éves díja a második évtől kezdve 6,400 Ft a főkártyák esetében és 3,900 Ft a társkártyákra, míg az Arany főkártya éves díja 16,400 Ft-os, a társkártyájáé pedig 9,800 Ft-os. Az első éves kártyadíjat - ma már szinte természetes módon - elengedi a bank.

A kártyák kondíciói minden egyéb paraméterben megegyeznek a klasszikus Citibank hitelkártyákéval, melyek különlegessége, hogy 51 nappal a leghosszabb maximális kamatmentes időszakot kínálják a magyar piacon. (Nem árt persze tudni, hogy az 51 nap csak arra az esetre vonatkozik, amikor kizárólag vásárlásra használja az ügyfél a kártyát, és a számlaegyenlegen feltüntetett határidőre az összes fennálló tartozását visszafizeti.) A havi kamat 2.95%-ra tehető, mely a magyar mezőnyben átlagon felüli érték.

A MasterCard első negyedéves adataiból kiderül, hogy az utazás-, autó és üzemanyagszektort képviselő co-branded partnerek meglehetősen népszerűek az európai kártyabirtokosok körében. (Az első negyedév végén az utazáshoz köthető co-branded programok aránya 18%-os volt Európában, mely mintegy 2.7 millió plasztiknak felel meg.)

A fenti adatok és a hazai piacon egyedülálló lakossági üzemanyag árvisszatérítési program fényében a bank sikeres bevezetésre számít, a Shell képviselői pedig óriási érdeklődést remélnek.

A Smart-program természetesen emellett is változatlan formában folytatódik - emelték ki a Shell illetékesei.

A Citibank az elkövetkező hat hónapban 10 ezer ilyen kártyát szeretne kiadni - mondta el Batara Sianturi a bank lakossági üzletágának vezetője. A hitelkártya szegmensben piacvezető Citibank a piaci átlagnál nagyobb ütemű növekedésre törekszik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?