26 °C Budapest

Olcsóbban akarsz tankolni? Itt a megoldás!

Pénzcentrum
2006. november 30. 12:20

Új hitelkártyával jelenik meg a hazai piacon a Citibank, mely a kor elvárásainak megfelelően természetesen co-branded konstrukció, a társ pedig a Shell a MasterCard mellett. Az új Shell MasterCard-dal a hitelkártya mindennapos használatával jóváírásokat gyűjthet az ügyfél számlaegyenlegén, melyet később bármely Shell töltőállomáson felhasználhat - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A bevezető promóció keretében az alapprogramban szereplő, hazai Shell üzemanyag vásárlásához kötött 3%-os, illetve minden egyéb vásárláshoz kapcsolódó 1%-os árvisszatérítési ajánlatot megduplázzák. (A promóciós ajánlat a 2007. január 31-e előtt kibocsátott hitelkártyákra vonatkozik és a kibocsátást követő 60 napra érvényes.)

A fentieknek megfelelően a kártyatulajdonosok kezdetben 6%-os jóváírást kapnak a Shell üzemanyag vásárlásaik értékéből, valamint minden MasterCard elfogadóhelyen történő vásárlás összegéből 2%-ot kapnak vissza. Az összegyűjtött jóváírások a követező hónapban, a hazai Shell töltőállomásokon használhatók fel hitelkártyás vásárláskor. (Jóváírásokat a társkártyákkal is lehet gyűjteni, a felhasználás azonban csak a főkártyával lehetséges.)

A Citibank portfoliójában csak az idén ez lesz a harmadik piacra bevezetett új hitelkártya, mellyel a bank a Shell Hungary kizárólagos lakossági hitelkártyapartnerévé válik hazánkban. (Februárban indult a platina kártya, augusztusban pedig a Malév-kártya.)

A Classic kártya éves díja a második évtől kezdve 6,400 Ft a főkártyák esetében és 3,900 Ft a társkártyákra, míg az Arany főkártya éves díja 16,400 Ft-os, a társkártyájáé pedig 9,800 Ft-os. Az első éves kártyadíjat - ma már szinte természetes módon - elengedi a bank.

A kártyák kondíciói minden egyéb paraméterben megegyeznek a klasszikus Citibank hitelkártyákéval, melyek különlegessége, hogy 51 nappal a leghosszabb maximális kamatmentes időszakot kínálják a magyar piacon. (Nem árt persze tudni, hogy az 51 nap csak arra az esetre vonatkozik, amikor kizárólag vásárlásra használja az ügyfél a kártyát, és a számlaegyenlegen feltüntetett határidőre az összes fennálló tartozását visszafizeti.) A havi kamat 2.95%-ra tehető, mely a magyar mezőnyben átlagon felüli érték.

A MasterCard első negyedéves adataiból kiderül, hogy az utazás-, autó és üzemanyagszektort képviselő co-branded partnerek meglehetősen népszerűek az európai kártyabirtokosok körében. (Az első negyedév végén az utazáshoz köthető co-branded programok aránya 18%-os volt Európában, mely mintegy 2.7 millió plasztiknak felel meg.)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fenti adatok és a hazai piacon egyedülálló lakossági üzemanyag árvisszatérítési program fényében a bank sikeres bevezetésre számít, a Shell képviselői pedig óriási érdeklődést remélnek.

A Smart-program természetesen emellett is változatlan formában folytatódik - emelték ki a Shell illetékesei.

A Citibank az elkövetkező hat hónapban 10 ezer ilyen kártyát szeretne kiadni - mondta el Batara Sianturi a bank lakossági üzletágának vezetője. A hitelkártya szegmensben piacvezető Citibank a piaci átlagnál nagyobb ütemű növekedésre törekszik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 18. 18:39
Magyarországon csak a WBD streamingplatformján, a Maxon érhető majd el mind a 762 sportesemény, 329...
Kiszámoló  |  2024. július 18. 15:20
Írtam egy cikket a napokban, hogy mennyire elképesztő módon felemeli a kormány a tranzakciós adót és...
Bankmonitor  |  2024. július 18. 12:48
A személyi kölcsönöknél, mint minden hitelnél nagyon fontos a kamat, a törlesztőrészlet. De érdemes...
Holdblog  |  2024. július 18. 08:11
A különadókkal kapcsolatos friss bejelentésről és a pénzügyi szektor reakciójáról kérdezték az ATV-b...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem