8 °C Budapest

Iszik vagy vezet? - Hol mennyiből jön ki a sofőrszolgálat?

Pénzcentrum
2006. november 9. 14:00

"...Mert ha iszik, jobb ha viszik...", "Az ördög sosem alszik" - ilyen és hasonló szlogenekkel, jelmondatokkal találkozhatunk a különböző sofőrszolgálatok honlapján. Akinek van autója, tudja milyen érzés az, hogy nem fogyaszthat alkoholos italt sem társaságban, sem rokonoknál - feltéve, hogy haza akar jutni, és nem szeretné, ha ittas vezetésen kapnák a rendőrök. Ilyen helyzetek megkönnyítésére, saját kényelmünkre találták ki a sofőrszolgálatot, ha tárcsázzuk valamelyiket, értünk küldenek egy hivatásos sofőrt, aki hazavisz minket és nem utolsó sorban autónkat is.

Mindezt természetesen nem szolidaritásból, vagy jótékonykodásból teszik, ezért fizetni kell, illuminált állapotban valószínűleg igen, de másnap nem mindegy, hogy mennyit is fizetünk a kényelemért, a megúszott büntetésért.

Budapest

Budapesten összesen 24 ilyen szolgáltatást (is) végző cégre találtunk. Ezek közül 18 vállalkozás fix tarifás rendszert működtet, míg 5 rendelkezésre állási és kilométerdíjat számol fel.

A legtöbb szolgáltató kerületenként eltérő díjakat számol fel, amely díjak a megtett távolság növekedésével emelkednek, táblázatunkban külön tüntettük fel a kerületen belüli, a kerületek közötti, és az agglomerációba történő szállításért felszámolt díjakat.

Kedvezményes, egész Budapestre egységes tarifát a Bulldog Sofőr, a Gressus Driver Host és a Rio Sofőr kínál, de mielőtt mellettük tennénk le voksunkat, érdemes megnézni, hová is utazunk, mivel kerületen belüli szolgáltatás-igénybevételért jóval kevesebbet is fizethetünk, így például az Active-nél 1 900, a Sofőrsegélynél 1 700 forintot.

Az agglomerációs szállítások árai is eltérőek, arról nem is beszélve, hogy hová lehet kérni szállítást - néhány esetben pedig csak a diszpécsertől tudunk tájékoztatást kérni a díjazásról, több honlapon viszont kalkulátorokkal segítenek a díjazás megismerésében.


Ha figyelmesen szemléljük a táblázatot, feltűnik a Vénusz sofőrszolgálat neve. Nos, mint ahogy arra már a nevéből következtethetünk, ez bizony egy női sofőrszolgálat. 2002-ben indult a vállalkozás, s az általános előítéletek ellenére igen sikeres, négy, majd napjainkra már 6 10-15 éves tapasztalattal rendelkező hölgy áll rendelkezésre. Fiúk segítsége is elkél, azonban ők (jelenleg hárman) kizárólag a gyűjtőautót vezetik. Mint azt Veres Ildikó a Vénusz sofőrszolgálattól elmondta, a szolgálat elérhetőségét 90 százalékban az elégedett ügyfelek továbbítják ismerőseiknek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kilométerdíjas szolgáltatások között az Alkony sofőrszolgálat kínál extra szolgáltatást: fényképek alapján kiválasztható, melyik sofőrrel szeretnénk hazautazni. Ezeknél a szolgáltatóknál a City Taxi bizonyul a legdrágábbnak.

Vidék

Vidéki városainkban kevéssé elterjedt ez a szolgáltatás, jelenleg két cég vállalkozik a szórakozni vágyók és autójuk hazaszállítására.

A Démars Kft. még nagyon ifjú, idén októberben indult vállalkozás, így még nem állt módjukban választ adni, hogy akad-e olyan borospince látogató, aki Villányból Budapestre szeretne baleset- és büntetésmentesen hazaérni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem