-3 °C Budapest

Iszik vagy vezet? - Hol mennyiből jön ki a sofőrszolgálat?

Pénzcentrum
2006. november 9. 14:00

"...Mert ha iszik, jobb ha viszik...", "Az ördög sosem alszik" - ilyen és hasonló szlogenekkel, jelmondatokkal találkozhatunk a különböző sofőrszolgálatok honlapján. Akinek van autója, tudja milyen érzés az, hogy nem fogyaszthat alkoholos italt sem társaságban, sem rokonoknál - feltéve, hogy haza akar jutni, és nem szeretné, ha ittas vezetésen kapnák a rendőrök. Ilyen helyzetek megkönnyítésére, saját kényelmünkre találták ki a sofőrszolgálatot, ha tárcsázzuk valamelyiket, értünk küldenek egy hivatásos sofőrt, aki hazavisz minket és nem utolsó sorban autónkat is.

Mindezt természetesen nem szolidaritásból, vagy jótékonykodásból teszik, ezért fizetni kell, illuminált állapotban valószínűleg igen, de másnap nem mindegy, hogy mennyit is fizetünk a kényelemért, a megúszott büntetésért.

Budapest

Budapesten összesen 24 ilyen szolgáltatást (is) végző cégre találtunk. Ezek közül 18 vállalkozás fix tarifás rendszert működtet, míg 5 rendelkezésre állási és kilométerdíjat számol fel.

A legtöbb szolgáltató kerületenként eltérő díjakat számol fel, amely díjak a megtett távolság növekedésével emelkednek, táblázatunkban külön tüntettük fel a kerületen belüli, a kerületek közötti, és az agglomerációba történő szállításért felszámolt díjakat.

Kedvezményes, egész Budapestre egységes tarifát a Bulldog Sofőr, a Gressus Driver Host és a Rio Sofőr kínál, de mielőtt mellettük tennénk le voksunkat, érdemes megnézni, hová is utazunk, mivel kerületen belüli szolgáltatás-igénybevételért jóval kevesebbet is fizethetünk, így például az Active-nél 1 900, a Sofőrsegélynél 1 700 forintot.

Az agglomerációs szállítások árai is eltérőek, arról nem is beszélve, hogy hová lehet kérni szállítást - néhány esetben pedig csak a diszpécsertől tudunk tájékoztatást kérni a díjazásról, több honlapon viszont kalkulátorokkal segítenek a díjazás megismerésében.


Ha figyelmesen szemléljük a táblázatot, feltűnik a Vénusz sofőrszolgálat neve. Nos, mint ahogy arra már a nevéből következtethetünk, ez bizony egy női sofőrszolgálat. 2002-ben indult a vállalkozás, s az általános előítéletek ellenére igen sikeres, négy, majd napjainkra már 6 10-15 éves tapasztalattal rendelkező hölgy áll rendelkezésre. Fiúk segítsége is elkél, azonban ők (jelenleg hárman) kizárólag a gyűjtőautót vezetik. Mint azt Veres Ildikó a Vénusz sofőrszolgálattól elmondta, a szolgálat elérhetőségét 90 százalékban az elégedett ügyfelek továbbítják ismerőseiknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kilométerdíjas szolgáltatások között az Alkony sofőrszolgálat kínál extra szolgáltatást: fényképek alapján kiválasztható, melyik sofőrrel szeretnénk hazautazni. Ezeknél a szolgáltatóknál a City Taxi bizonyul a legdrágábbnak.

Vidék

Vidéki városainkban kevéssé elterjedt ez a szolgáltatás, jelenleg két cég vállalkozik a szórakozni vágyók és autójuk hazaszállítására.

A Démars Kft. még nagyon ifjú, idén októberben indult vállalkozás, így még nem állt módjukban választ adni, hogy akad-e olyan borospince látogató, aki Villányból Budapestre szeretne baleset- és büntetésmentesen hazaérni.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem