Iszik vagy vezet? - Hol mennyiből jön ki a sofőrszolgálat?

Pénzcentrum
2006. november 9. 14:00

"...Mert ha iszik, jobb ha viszik...", "Az ördög sosem alszik" - ilyen és hasonló szlogenekkel, jelmondatokkal találkozhatunk a különböző sofőrszolgálatok honlapján. Akinek van autója, tudja milyen érzés az, hogy nem fogyaszthat alkoholos italt sem társaságban, sem rokonoknál - feltéve, hogy haza akar jutni, és nem szeretné, ha ittas vezetésen kapnák a rendőrök. Ilyen helyzetek megkönnyítésére, saját kényelmünkre találták ki a sofőrszolgálatot, ha tárcsázzuk valamelyiket, értünk küldenek egy hivatásos sofőrt, aki hazavisz minket és nem utolsó sorban autónkat is.

Mindezt természetesen nem szolidaritásból, vagy jótékonykodásból teszik, ezért fizetni kell, illuminált állapotban valószínűleg igen, de másnap nem mindegy, hogy mennyit is fizetünk a kényelemért, a megúszott büntetésért.

Budapest

Budapesten összesen 24 ilyen szolgáltatást (is) végző cégre találtunk. Ezek közül 18 vállalkozás fix tarifás rendszert működtet, míg 5 rendelkezésre állási és kilométerdíjat számol fel.

A legtöbb szolgáltató kerületenként eltérő díjakat számol fel, amely díjak a megtett távolság növekedésével emelkednek, táblázatunkban külön tüntettük fel a kerületen belüli, a kerületek közötti, és az agglomerációba történő szállításért felszámolt díjakat.

Kedvezményes, egész Budapestre egységes tarifát a Bulldog Sofőr, a Gressus Driver Host és a Rio Sofőr kínál, de mielőtt mellettük tennénk le voksunkat, érdemes megnézni, hová is utazunk, mivel kerületen belüli szolgáltatás-igénybevételért jóval kevesebbet is fizethetünk, így például az Active-nél 1 900, a Sofőrsegélynél 1 700 forintot.

Az agglomerációs szállítások árai is eltérőek, arról nem is beszélve, hogy hová lehet kérni szállítást - néhány esetben pedig csak a diszpécsertől tudunk tájékoztatást kérni a díjazásról, több honlapon viszont kalkulátorokkal segítenek a díjazás megismerésében.


Ha figyelmesen szemléljük a táblázatot, feltűnik a Vénusz sofőrszolgálat neve. Nos, mint ahogy arra már a nevéből következtethetünk, ez bizony egy női sofőrszolgálat. 2002-ben indult a vállalkozás, s az általános előítéletek ellenére igen sikeres, négy, majd napjainkra már 6 10-15 éves tapasztalattal rendelkező hölgy áll rendelkezésre. Fiúk segítsége is elkél, azonban ők (jelenleg hárman) kizárólag a gyűjtőautót vezetik. Mint azt Veres Ildikó a Vénusz sofőrszolgálattól elmondta, a szolgálat elérhetőségét 90 százalékban az elégedett ügyfelek továbbítják ismerőseiknek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kilométerdíjas szolgáltatások között az Alkony sofőrszolgálat kínál extra szolgáltatást: fényképek alapján kiválasztható, melyik sofőrrel szeretnénk hazautazni. Ezeknél a szolgáltatóknál a City Taxi bizonyul a legdrágábbnak.

Vidék

Vidéki városainkban kevéssé elterjedt ez a szolgáltatás, jelenleg két cég vállalkozik a szórakozni vágyók és autójuk hazaszállítására.

A Démars Kft. még nagyon ifjú, idén októberben indult vállalkozás, így még nem állt módjukban választ adni, hogy akad-e olyan borospince látogató, aki Villányból Budapestre szeretne baleset- és büntetésmentesen hazaérni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?