Iszik vagy vezet? - Hol mennyiből jön ki a sofőrszolgálat?

Pénzcentrum
2006. november 9. 14:00

"...Mert ha iszik, jobb ha viszik...", "Az ördög sosem alszik" - ilyen és hasonló szlogenekkel, jelmondatokkal találkozhatunk a különböző sofőrszolgálatok honlapján. Akinek van autója, tudja milyen érzés az, hogy nem fogyaszthat alkoholos italt sem társaságban, sem rokonoknál - feltéve, hogy haza akar jutni, és nem szeretné, ha ittas vezetésen kapnák a rendőrök. Ilyen helyzetek megkönnyítésére, saját kényelmünkre találták ki a sofőrszolgálatot, ha tárcsázzuk valamelyiket, értünk küldenek egy hivatásos sofőrt, aki hazavisz minket és nem utolsó sorban autónkat is.

Mindezt természetesen nem szolidaritásból, vagy jótékonykodásból teszik, ezért fizetni kell, illuminált állapotban valószínűleg igen, de másnap nem mindegy, hogy mennyit is fizetünk a kényelemért, a megúszott büntetésért.

Budapest

Budapesten összesen 24 ilyen szolgáltatást (is) végző cégre találtunk. Ezek közül 18 vállalkozás fix tarifás rendszert működtet, míg 5 rendelkezésre állási és kilométerdíjat számol fel.

A legtöbb szolgáltató kerületenként eltérő díjakat számol fel, amely díjak a megtett távolság növekedésével emelkednek, táblázatunkban külön tüntettük fel a kerületen belüli, a kerületek közötti, és az agglomerációba történő szállításért felszámolt díjakat.

Kedvezményes, egész Budapestre egységes tarifát a Bulldog Sofőr, a Gressus Driver Host és a Rio Sofőr kínál, de mielőtt mellettük tennénk le voksunkat, érdemes megnézni, hová is utazunk, mivel kerületen belüli szolgáltatás-igénybevételért jóval kevesebbet is fizethetünk, így például az Active-nél 1 900, a Sofőrsegélynél 1 700 forintot.

Az agglomerációs szállítások árai is eltérőek, arról nem is beszélve, hogy hová lehet kérni szállítást - néhány esetben pedig csak a diszpécsertől tudunk tájékoztatást kérni a díjazásról, több honlapon viszont kalkulátorokkal segítenek a díjazás megismerésében.


Ha figyelmesen szemléljük a táblázatot, feltűnik a Vénusz sofőrszolgálat neve. Nos, mint ahogy arra már a nevéből következtethetünk, ez bizony egy női sofőrszolgálat. 2002-ben indult a vállalkozás, s az általános előítéletek ellenére igen sikeres, négy, majd napjainkra már 6 10-15 éves tapasztalattal rendelkező hölgy áll rendelkezésre. Fiúk segítsége is elkél, azonban ők (jelenleg hárman) kizárólag a gyűjtőautót vezetik. Mint azt Veres Ildikó a Vénusz sofőrszolgálattól elmondta, a szolgálat elérhetőségét 90 százalékban az elégedett ügyfelek továbbítják ismerőseiknek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kilométerdíjas szolgáltatások között az Alkony sofőrszolgálat kínál extra szolgáltatást: fényképek alapján kiválasztható, melyik sofőrrel szeretnénk hazautazni. Ezeknél a szolgáltatóknál a City Taxi bizonyul a legdrágábbnak.

Vidék

Vidéki városainkban kevéssé elterjedt ez a szolgáltatás, jelenleg két cég vállalkozik a szórakozni vágyók és autójuk hazaszállítására.

A Démars Kft. még nagyon ifjú, idén októberben indult vállalkozás, így még nem állt módjukban választ adni, hogy akad-e olyan borospince látogató, aki Villányból Budapestre szeretne baleset- és büntetésmentesen hazaérni.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22