31 °C Budapest

Gyermekeink már más autókkal fognak járni, az biztos...

Pénzcentrum
2006. augusztus 18. 09:30

Egyre intenzívebbnek mondható a hibrid autók kifejlesztésére irányuló próbálkozások. Jelenleg az amerikai General Motors a Daimler Chryslerrel és a BMW-vel közösen 1 milliárd dollárt kíván felhasználni arra, hogy megalkossák a tökéletes hibridet, és hogy felvegyék a versenyt a japán Toyotával és Lexussal.


A szövetség mérnökei már tavaly óta a megfelelő alkotóelemeken dolgoznak, mint például elektromotorokon, váltóműven, elektronikán. Az egekbe szökő olajár miatt egyre nagyobb igény van az alternatív üzemanyaggal működő járművekre és a hibrid autókra. A Toyota a leghíresebb hibridjét, a Priust 2000-ben dobta piacra a világ számos országában. A hibrid piacon a Honda sem szorul háttérbe: 1999 óta 150 000 darab hibridet gyártott.

A kedden induló norvégiai ONS energetikai kiállításon az új modelleknek nagy szerep jut. Itt mutatja majd be például a Mazda az új hidrogén gyártású RX-8 Hydrogen RE-t, ugyanolyan Wankel-motoros gyártásban, mint ahogy az eddigi RX-8-asok is készültek. A kiállításon továbbá a norvégok bemutatják az első hazájukban kiépített hidrogén kutat, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a hidrogén technológiára alapuló autógyártás terjedjen el.

Németországban már eddig is működött -igaz csupán egy-kettő- ilyen hidrogén kút, ám az autógyártók állításuk szerint azzal a feltétellel fognak hozzá a hidrogén hajtású motorok gyártásához, ha a kút hálózat már rendesen kiépítették. A kutakat üzemeltetők azonban azt nyilatkozták, hogy addig nem építenek ki hálózatot, ameddig nem terjednek el a hidrogénnel hajtott motorok. Nos, valakinek engednie kellene...

A hidrogén felhasználással működő motorok előállítása nemcsak költséges, hanem a gyártóknak a biztonságos tankolást is meg kell oldaniuk, ezért ez a technológia valószínűleg nem fog elterjedni 15 éven belül- írja a Világgazdaság.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az üzemanyagcellás autók gyártása jó ütemben halad, a Honda szerint 3-4 éven belül meg is kezdődhet a sorozatgyártás belőle. Az üzemanyagcellás motorok a hidrogént nyerik ki és használják fel a hidrogénalapú üzemanyagokból, mint a földgázból, azonban 15 százalékkal jobb a hatásfokuk, mint a hagyományos belsőégésű motoroknak. A gyártók szerint a hidrogénmotorokhoz az üzemanyagcellás megoldáson át vezet az út.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?