35 °C Budapest

Elérkezett a jövő a jelenbe: hibrid autók a kölcsönzőknél

Pénzcentrum
2006. július 21. 14:00

Azt eddig is tudtuk, hogy profitáló vállalkozás autókölcsönzőt üzemeltetni. A jövő technológiája elérkezett: a tengerentúlon működő EV Rental Cars kölcsönző cég megvalósította az eddig elképzelhetetlent. Arzenáljában az új technológiára épülő környezetkímélő hibrid autókból lehet választani.A mai világban egyre nagyobb szerepet kap a környezetvédelem. Fontos követelmény lett a cégek számára a környezetbarát termékek és szolgáltatások kialakítása, módszerek alkalmazása nemcsak az egészségünk megóvása, hanem a környezetünk tisztántartása érdekében is. Éppen ezért formabontó gondolkodásra van szükség minden területen, ami nem jelenti azt, hogy profit kieséssel kell kalkulálni. Sőt, ezt kihasználva az Egyesült Államokban meg is született az első autókölcsönző vállalat, amely kizárólag hibrid gyártású autókat kínál az ügyfeleinek.

Már régóta dolgozik az autóipar azon, hogy hogyan oldja meg a környezetkímélő és egyre inkább alternatív energiaforrásra épülő automobilok kifejlesztését. Nem utolsósorban fontos ugyanis, hogy a csökkenő olajkészlet és emiatt egyre inkább dráguló benzin-és gázolajár alternatíváját kifejlesszék. Ezért mondható kivételesnek az EV Rental Cars által kínált szolgáltatások bevezetése. Mindenkit hasonló érzés fog el tankolás közben, amikor meglátja az eddig soha nem látott magasságot elérő olajárat. Kivétel ez alól az EV Rental Cars vezérigazgatója, Jeff Pink.

Jeff Pink azon kevés üzletemberek egyike, akit pozitívan érint az olajár emelkedése. A hibrid autók ugyanis sokkal kevesebb benzint fogyasztanak a kettős technológia alkalmazásával. A hibrid hajtóművel működő autók legalább két energia-átalakítót és két energiatárolót ötvöznek. A két energia-átalakító többnyire egy belsőégésű motor és egy villanymotor. A rendszer alapötlete az, hogy az egyes hajtásüzemek közötti teljesítményarányt egy nagy kapacitású elektronika szabályozza, amely mindig a sebességnek és a terhelési paramétereknek megfelelően választja meg a benzin- és az elektromos hajtás közötti arányt úgy, hogy az mindig a legoptimálisabb hatásfokkal dolgozzon. Bár mindösszesen csak 450 ilyen autóval rendelkezik az EV Rentals -8 telephelyet működtet-, a nagyobb amerikai vállalatok akár 650,000 autót birtokolnak. Az új generációs autókat nehéz megvenni, így a kölcsönzők csak nagyon kevés ilyen autóval rendelkeznek -általában 20-30-cal. Ebből származik Pink cégének előnye, mert ameddig magas áron juthatunk csak hozzá az üzemanyaghoz, addig biztosan igény lesz az új eljárásra.

Ezek a típusú autók még nehezen elérhetőek a vásárlók számára, ennek köszönhetően nagyon értékállók. A vezérigazgató állítása szerint egy új hibridért egy használt ellenében csak néhány száz dollárt kell adnia.

Pink úr 1998-ban indította el vállalkozását 11 elektromos General Motors által gyártott, valamint 20 bio-gázzal működő autóval. Elmondása szerint a fia megszületése után gondolt arra, hogy valamilyen környezetbarát technológiával foglalkozzon, mert nem szerette volna, hogy gyermeke még nagyobb szmogban nőjön fel - írja a Wall Street Journal. Cégét állami támogatás segítségével és a magántőke bevonásával alapította. Mivel a gázzal működő autók nem jelentettek áttörést a piacon és ismeretlenek maradtak és az elektromos autókat a General Motors kivonta a forgalomból, akkor döntött az alapító arról, hogy arzenálját hibrid autókra cseréli.


Az EV Rental Cars a közeljövőben újra terjeszkedni fog. Jeff Pink szerint ez egy olyan üzletág, ami gyorsan bővül. Ahhoz, hogy továbbra is sikeres maradjon, nem szabad leállni a fejlődésben, követni kell a legújabb módszereket. A sikerhez elengedhetetlen az időről időre megújulás.


 

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?