Csalás! Hajléktalanok lízingelték az autókat...

Pénzcentrum
2006. augusztus 16. 10:30

Nyíregyházán előzetes letartóztatásba helyeztek egy harmincéves férfit, mert hajléktalanok felbérlésével színlelt lízingszerződéssel több autót tulajdonítottak el egy nyíregyházi, illetve mátészalkai autókereskedéstől. Már társai ellen is megindult az eljárás.


A Magyar Nemzet tudósítása szerint az őrizetbe vett férfi társaival 44 millió forint értékben jutott hozzá illegálisan az autókhoz. A lízingszerződések során a csoport tagjai hajléktalanokat bérelt fel arra, hogy tervüket véghez vigyék. A szegény embereket kimosdatták, tiszta ruhát adtak rájuk és a szerződésekért 30-40 ezer forintot ígértek nekik, amit később sokan nem is kaptak meg. A hajléktalanok saját személyazonosságuk felhasználásával igényeltek az autókereskedéstől autót, egyenként körülbelül 4 millió forintban.

A csalók egy év alatt 11 autóhoz jutottak hozzá, melyek már értékesítetek is. A részleteket senki nem fizette, így derült ki a csalássorozat. A szóvivő szerint az ügynek lehetnek további gyanúsítottjai is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?