5 °C Budapest

Megkötötték az első garantált lízingszerződést

Pénzcentrum
2006. augusztus 14. 17:50

A Budapest Lízing Zrt. a múlt héten megkötötte az első olyan lízingszerződést, amely mögött a Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása áll. A 13.5 millió forintos eszköz esetében a lízing társaság azért vette igénybe a hitelgaranciát, mert e nélkül nem tudta volna vállalni az eszköz beszerzésének finanszírozását. A lízing ügyletekben jellemzően a lízingelt berendezés maga a fedezet, de ez

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

nem mindig elégséges ahhoz, hogy a tranzakció létrejöjjön, ilyenkor fordulhat a lízingcég a Hitelgarancia Zrt-hez.

A ritka berendezések lízingbe adását a lízingcégek azért nem vállalják, mert ilyenkor az ügyfél nemfizetése esetén hiába kerül vissza az eszköz a társasághoz, az gyakorlatilag eladhatatlan, vagyis a fedezet ebből a szempontból értéktelen. Ilyenkor a lízingcég nemigen tehet mást, mint ingatlan fedezetet kér az ügyféltől, ám ha ez nem áll rendelkezésre, akkor el kell állnia az üzlettől.

Ezen a problémán segít a Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, hiszen ez a lízing összegének 80 százalékára biztosítékot jelent a lízingbeadó számára. A Hitelgarancia Zrt. tavasszal vezette be a lízing szerződések garantálását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?