27 °C Budapest

Sokan már mást választanának

Pénzcentrum
2006. július 20. 15:00

A forint gyengülése - ami az autóhitelek törlesztőrészleteinek emelkedéséhez vezetett - a lízingpiaci szereplők többsége szerint egyelőre nem hagyott nyomot a visszavett autók számának emelkedésében, ám a jövőt többen is borúsan látják.

A forint gyengülése - ami az autóhitelek törlesztőrészleteinek emelkedéséhez vezetett - a lízingpiaci szereplők többsége szerint egyelőre nem hagyott nyomot a visszavett autók számának emelkedésében, ám a jövőt többen is borúsan látják - írja a VG.

Piaci szakértők szerint érezhető egyfajta bizonytalanság az ügyfeleken. A fizetési morál gyengülését egyelőre nem tapasztalták, ám mint fogalmaztak, a kedvezőtlen forint-deviza árfolyam hatása elsősorban az idő előtti szerződéslezárási ajánlatkérések szaporodásában mutatkozik meg. Ám valószínűsíthető, hogy a hamarosan bevezetendő lakossági megszorító intézkedések hatása az ügyfelek fizetési képességét kedvezőtlen irányba befolyásolja.

A korábbi időszakhoz képest több ügyfél jelezte, hogy átváltanák devizaalapú hitelüket forintalapúra, de a feltételek ismertetésekor (magasabb forintalapkamat, a hátralévő tőketartozás devizáról forintra átváltása a jelenlegi magas devizaárfolyamon véglegesíti a tartozást) csaknem minden ügyfél marad a jelenlegi konstrukciónál.

Talán a kevés reklám lehetett, illetve a dílerek értékesítői sem fektetnek elég hangsúlyt arra, hogy részletesen elmagyarázzák az ügyfeleknek a fix díjas hitelek előnyét, amely az ügyfél kiszámítható költségterheiben jelentkezik. Ezzel pedig csökkenteni lehetne az előtörlesztések mértékét, illetve az autó visszaadásának veszélyét.

Az év első hat hónapját stagnálás - az előzetes adatok szerint a teljes személygépkocsi- és kishaszonjármű-piac közel 330 milliárd forint kihelyezést ért el - és a kockázatos konstrukciók jelenléte jellemezte. Az "öngyilkos" finanszírozási konstrukciók kiajánlása a kellemetlen tapasztalatok ellenére folytatódik, s úgy tűnik, a konkurencia a feltétel nélküli növekedést a piac konszolidációja elé helyezi. Erre ráerősít az is, hogy némely importőr olyan árazást ajánl a márkakereskedőinek, amely szintén azt eredményezi, hogy a finanszírozó részére az autó nem jelent fedezetet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyes akcióknál például névlegesen megemelik az autó árát, és ezt az árkülönbséget első részletként veszik figyelembe a finanszírozásnál, azaz az ügyfélnek a jármű átvétele előtt ténylegesen nem kell semmit sem befizetnie.

A második fél évre az autófinanszírozás terén már kivétel nélkül visszaeséssel számolnak a piaci szereplők. Erre utal, hogy az értékesítésnél júliusban 29 százalékos csökkenést lehetett tapasztalni az egy évvel korábbi számokkal összevetve.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 27. 18:52
Egy online reklámkampány hatékonyságának kétharmada a kreatív anyag(ok)on múlik – vallja a Teads Stu...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?