13 °C Budapest

10 év múlva Magyarország lehet Közép-Európa vezető turisztikai térsége

MTI
2019. július 7. 15:15

A kormány a Széchenyi 2020 programban mintegy 480 projekt keretében több mint 260 milliárd forintot fordít a turizmus fejlesztésére a 2014-2020-as költségvetési időszakban, ebből a Balatonhoz csaknem 33 milliárd forint jut - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.


A Balaton-átevezés startpontjánál tartott sajtótájékoztatón az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország páratlan természeti és kulturális kincsekkel rendelkezik, ezeket a lehetőségeket ki kell használni. A turizmus stratégiai ágazat, a cél pedig, hogy 2030-ig a magyar turizmus teljes hozzájárulás a GDP-hez a jelenlegi 10 százalék körüli értékről 16 százalékra nőjön.

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége.

Schanda Tamás kifejtette, a Balaton körül 26 projekt megvalósulására ad lehetőséget a kifejezetten turizmusfejlesztésre rendelkezésre álló keret. Ennek köszönhetően egyebek közt korszerűsítik, felújítják, illetve bővítik a Balatoni Bringakört, kikötők fejlesztése valósul meg, túraútvonalak, szabadidőparkok, kilátók épülnek vagy újulnak meg, és fejlesztések történnek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén is.

Az államtitkár kitért arra, hogy a kormány elkötelezett a szabadidősport támogatása mellett annak érdekében, hogy egészséges sportnemzetté váljunk. A Széchenyi 2020 program keretében közel negyven sportegyesület, klub, szövetség kap támogatást kifejezetten arra a célra, hogy a lakosság körében népszerűsítse a tömegsportokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ennek köszönhetően mintegy 400 ezer embert sikerül közelebb hozni a rendszeres testmozgáshoz, sportoláshoz.

Az államtitkár példamutatónak nevezte a Balaton-átevezés főszervezője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség tevékenységét, amely az egészséges életmód népszerűsítése mellett több turizmusfejlesztési projekt megvalósításában is részt vesz. A szövetség csaknem 80 éve dolgozik a sportág sikeréért, sportolói mintegy 80 olimpiai éremmel gazdagították hazánk dicsőségtábláját.

A helyszínen tömegével álltak sorba és szálltak vízre az emberek a legkülönbözőbb vízi alkalmatosságaikkal, hogy teljesítsék a Fonyód-Badacsony-Fonyód, 9 kilométeres távot. Tavaly csaknem 700 hajóegység közel 1400 versenyzője nevezett a Balaton-átevezésre, a szervezők az idén több mint 2 ezer résztvevővel számolnak - hangzott el a sajtótájékoztatón.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem