18 °C Budapest
Rengeteg fiók mélyén ott lapul ez a kincs: most akár 40 ezer forintot is megadnak darabjáért

Rengeteg fiók mélyén ott lapul ez a kincs: most akár 40 ezer forintot is megadnak darabjáért

2022. szeptember 12. 15:31

A mobilszolgáltatók 3G-hálózatainak lekapcsolási terveit figyelembe véve indították el idén februárban mobilcsere-programpt, melynek keretében eddig már több mint ötvenezer elavult mobiltelefont cseréltek modern, 4G- vagy 5G-képes eszközre. A hazai mobiltelefonok modernizációját célzó akció keretében becserélt eszközök közel kétharmada a 3G-nél még korszerűtlenebb, 2G-képes telefon. 

A támogatási programot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azért indította, hogy a 3G-s készüléket használóknak lehetősége legyen a 3G-hálózatok kivezetése után is használni a mobilinternet nyújtotta előnyöket, illetve hozzájáruljon a lakosság által használt mobiltelefonok modernizációjához. 

Az eltelt hét hónapban ötvenezren cserélték le elavult, 2- vagy 3G- képes mobiltelefonjukat korszerűbb, minimum 4G-képes eszközre az NMHH országos lefedettségű, 700 ponton elérhető támogatási programjának segítségével. A leadott telefonok közel hatvan százaléka a 3G-képes eszközöknél is korszerűtlenebb, 2G-képes mobiltelefon, közel negyven százaléka 3G-s eszköz volt.

A készülékcserék mintegy 70 százaléka független forgalmazóknál, elektronikai áruházaknál valósult meg, a vásárlások 30 százaléka pedig a három nagy mobilszolgáltató bolthálózatában történt. Közel hatezren Budapesten vették igénybe a támogatást, a megyei rangsorban pedig Hajdú-Bihar megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Szabolcs-Szatmár megyében éltek a legtöbben a kedvezményes készülékvásárlás lehetőségével.

A hírközlési hatóság idén februárban meghirdetett mobilkészülék-csere programja július 18-tól a fogyasztók számára kedvezően újult meg: a támogatási összeg 40 ezer forintra emelkedett, megszűnt a 120 ezer forintos felső készülékvásárlási limit, a jogosultsághoz szükséges elvárt aktivitási időszakot pedig 2022. április 30-ig hosszabbította meg a hatóság. A módosítást követően számottevően emelkedett a benyújtott igények száma mind a 3G-képes, mind a legkevésbé korszerű, 2G-képes mobiltelefonok cseréjére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A folyamatot legkorábban elindító Magyar Telekom június 30-ig teljesen leállította 3G-hálózatát, a Vodafone és a Yettel pedig 2022 májusától kezdte meg a lekapcsolási folyamatot. A technológiai fejlesztés a legfeljebb 3G-képes mobiltelefont használókat érinti: ahhoz, hogy ők továbbra is élvezhessék a mobilinternet nyújtotta előnyöket, például használhassák a csevegőalkalmazásokat, a levelezőapplikációkat, a navigációt, fejlett, 4G- és 5G-képes mobiltelefonra kell váltaniuk – ehhez nyújt támogatást az NMHH programja. Azoknak, akik hanghívásra, sms-küldésre használják a készüléküket, nincs tennivalójuk, ezek a funkciók továbbra is működnek majd a 2G-hálózatokon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem