Ennyi hívást kezdeményeztek a magyarok az alkalmazásból: sokan már csak így telefonálnak

Ennyi hívást kezdeményeztek a magyarok az alkalmazásból: sokan már csak így telefonálnak

2022. január 26. 19:00

A Rakuten Viber, részletes áttekintést osztott meg a magyarországi felhasználók 2021-es kommunikációs szokásaikról. A felmérés alapján kiderült, hogy a magyarok összesen 230 millió hívást indítottak, 26 millió órát töltöttek beszélgetéssel és másodpercenként átlagosan 200 üzenetet küldtek a 2021-es évben. Továbbá megállapítható az is, hogy leggyakrabban a népszerű ünnepek alatt - szilveszter, nőnap, Valentin-nap - telefonáltak és küldtek üzenetet.

Az elmúlt egy év tartalmasan telt a Viber számára: tavaly ünnepelte a 11. születésnapját, elérte az 1 billió androidos telepítést, valamint a Snap vállalattal együttműködve elindította az AR Lencsék funkcióját. A Lencsék igazi mérföldkőnek számítanak a cég életében - őszi megjelenésük óta a magyar felhasználók összesen 1 millió Lencsét hoztak már létre. A felmérésből az is kiderült, hogy az elmúlt egy évben Magyarországon 280 millió matricával dobták fel a csevegéseket a felhasználók, ami 17 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

Ahogy a Viber használatának gyakorisága egyre nő a felhasználók körében, úgy a márkák is egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az üzleti üzenetküldő megoldások iránt, hogy ezen a csatornán is erősítsék kapcsolatukat a fogyasztókkal. Magyarországon a Viber 2021-ben 40 százalékos növekedést regisztrált a chatbotok számában, közel 1 millió magyar használja aktívan ezt a megoldást a mindennapi ügyintézésre, szórakozásra.

A vírushelyzet erősen megváltoztatta a kommunikációs szokásokat, ennek hatásai 2022-ben is érezhetők. Örülünk, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokan választották a Vibert személyes és üzleti kapcsolattartásra

- kezdte Atanas Raykov, a a Rakuten Viber EMENA vezető igazgatója.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Régóta a stratégiánk része, hogy egy igazi “szuper alkalmazássá” bővítsük a Vibert. Szeretnénk megkönnyíteni a felhasználóink mindennapjait, valamint lehetőséget adunk a vállalatoknak, hogy személyes és jelentőségteljes kapcsolatot ápolhassanak vásárlóikkal, ügyfeleikkel. A fenti számok igazolják, hogy jó irányban gondolkodunk, hiszen felhasználóink és partnereink is egyre többet használják az alkalmazást napi kommunikációjukban

- mondta el Atanas Raykov. Az új szolgáltatások és bővítések mellett az adatbiztonság továbbra is kiemelten fontos a Vibernél. Az alkalmazás 2016-ban fejezte ki elhivatottságát, hogy megvédje felhasználóinak adatait végponttól-végpontig tartó titkosítással, aminek eredményeképpen 2021-ben a Mozilla Alapítvány, a ZDNET és a Tom’s Guide is elismerően nyilatkozott az alkalmazás biztonsági intézkedései kapcsán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm