Young businesswoman working on desk, logging in to her laptop and holding smartphone on hand with a security key lock icon on the screen. Privacy protection, internet and mobile security concept

Új sikerszakma a láthatáron: aki ért hozzá, milliókat kaszálhat

2021. szeptember 30. 10:00

Világszerte több mint 100 milliárd dollárnyi bitcoin-hoz nem férnek hozzá a tulajdonosok, mert egész egyszerűen elfelejtették a jelszavukat. Chris és Charlie Brooks, az etikus hacker apa és fia ebben láttak piaci rést.

Új szakmára jelent meg a kereslet, a kriptotárcák feltörésével foglalkozó apa és fia olyanoknak segítenek, akik korai befektetőként elfelejtették a jelszavukat. Ők is jól járnak  ezzel, hiszen egy 1 millió dolláros fogásnál 200 ezer dollár, azaz nagyjából 60 millió forint is ütheti a markukat.

A Chainalysis kriptovaluta-adatszolgáltató cég elemzése rámutatott, hogy a világ kriptobányászai eddig összesen nagyjából 18,6 millió bitcoin-t „ástak ki", viszont a teljes állomány közel 20 százalékát elveszettnek tekintik. Ennek oka, hogy rengeteg felhasználó nem tud belépni a kriptotárcájába, ugyanis elfelejtette a jelszavát, írta a Haszon.

Valószínűséggel korai befektetőkről van szó, akik az évek során megfeledkeztek a fiókjukról, időközben pedig elveszítették a belépéshez szükséges, jellemzően bonyolult biztonsági hitelesítőket, jelszavakat. Erre a problémára reagálva Chris fiával megalapította a Crypto Asset Recovery-t, és jutalékért cserébe feltörik ezeket a tárcákat.

Becslései szerint a szóban forgó fiókok 2,5 százalékát tudják visszafejteni, amelyek körülbelül 3,2 milliárd dollárnyi valutát tartalmazhatnak. A maradék 17,5 százaléknak már olyan bonyolult a beléptetési rendszere, hogy szinte lehetetlen feltörni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm