Miért szerelnek kamerákat a Combino villamosokra?

MTI
2014. január 10. 17:16

Kamerákat szerelnek a Budapesten közlekedő Combino villamosokra, amelyeket összekötnek a forgalomirányítási központtal, és elkezdődhet egy utastájékoztató mobilalkalmazás fejlesztése is - közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI megkeresésére.

A központ a múlt héten újabb közbeszerzést írt ki, amelyekben részben ezekre a feladatokra keresnek kivitelezőt.

A Combino villamosokra tervezett kamerákat összekötik az új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerrel (Futár), így vész esetén a forgalomirányító diszpécserek láthatják a kamerák képét és azonnal intézkedni tudnak, valamint a jogszabályoknak megfelelő felvételeket is készíthetnek.

A BKK tájékoztatása szerint a mobilalkalmazás fejlesztése nem volt benne az eredeti Futár-csomagban, mivel a 2009-ben készült tervek nem számolhattak azzal, hogy az okostelefonok és a mobilinternet ennyire széles körben terjed el.

Az új kiírás kitér egyes járművek külső és belső kijelzőire is. Ezt a kiegészítő beszerzést azért kellett kiírni a BKK szerint, mert újabb járművek érkeztek a BKK, illetve a BKV flottájába, és négyről hétre nőtt az illesztendő rendszerek száma. A beszerzéssel kilencven járművön végzik el a kijelzők cseréjét.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A beszerzés egy másik kiegészítésével a hajóközlekedést is integrálnák a rendszerbe, így már a vízi járművek fedélzetén is lenne hangos utastájékoztatás, valamint műholdas nyomkövető rendszer.

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16