2 °C Budapest

Hatalmas fejlesztés: nyomkövetőket kapnak a postások

2013. június 14. 08:31

Nyomkövetőt szerelnek a postásokra - írja a Népszava egy kézbesítőre hivatkozva, aki szerint a társaság azért döntött így, hogy minden lépésüket ellenőrizze.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Posta megerősítette a nyomkövető alkalmazásáról szóló információt, ám annak célja szerintük nem az ellenőrzés, hanem a védelem - számol be a napilap.

A Népszavának adott válaszában a Magyar Posta kifejtette, hogy a társaság legveszélyeztetettebb és legkiszolgáltatottabb munkavállalói a kézbesítők, ezért a védelmüket szolgáló technikai eszközökre jelentős erőforrásokat biztosítanak.

A kézbesítőket a hazai piacon elérhető, jelenleg legfejlettebbnek tartott riasztó és helymeghatározó eszközökkel látják el, amelyek abban is segítenek majd, hogy az esetleges támadást azonnal jelezhessék a postások és a védelmük könnyebb legyen.

Támadáskor vagy rosszullét esetén a segélyhívással egyidejűleg a készülékek GPS helymeghatározó rendszer segítségével pozícióadatokat is szolgáltatnak, így a posta főügyelete a rendőröket és a mentőket is a helyszínre küldheti - írta a Magyar Posta a lapnak adott válaszában.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?