27 °C Budapest

Hatalmas fejlesztés: nyomkövetőket kapnak a postások

2013. június 14. 08:31

Nyomkövetőt szerelnek a postásokra - írja a Népszava egy kézbesítőre hivatkozva, aki szerint a társaság azért döntött így, hogy minden lépésüket ellenőrizze.

A Magyar Posta megerősítette a nyomkövető alkalmazásáról szóló információt, ám annak célja szerintük nem az ellenőrzés, hanem a védelem - számol be a napilap.

A Népszavának adott válaszában a Magyar Posta kifejtette, hogy a társaság legveszélyeztetettebb és legkiszolgáltatottabb munkavállalói a kézbesítők, ezért a védelmüket szolgáló technikai eszközökre jelentős erőforrásokat biztosítanak.

A kézbesítőket a hazai piacon elérhető, jelenleg legfejlettebbnek tartott riasztó és helymeghatározó eszközökkel látják el, amelyek abban is segítenek majd, hogy az esetleges támadást azonnal jelezhessék a postások és a védelmük könnyebb legyen.

Támadáskor vagy rosszullét esetén a segélyhívással egyidejűleg a készülékek GPS helymeghatározó rendszer segítségével pozícióadatokat is szolgáltatnak, így a posta főügyelete a rendőröket és a mentőket is a helyszínre küldheti - írta a Magyar Posta a lapnak adott válaszában.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm