12 °C Budapest

Vége a telefonos rémálmoknak: nem lesz több lehúzás nyaralás alatt

Pénzcentrum
2013. június 4. 15:32

Végre július elsejétől nem megy rá a gatyája is az okostelefon tulajdonosoknak, ha bekapcsolva hagyják külföldön a mobilinternetjüket. A jelenlegi vérfagyasztó roaming mobilinternet díjak helyett megabyte-onként 0,45 euróért szörfölhetünk a világhálón az Európai Unió országaiban, Izlandon és Svájcban.

Jelenleg hasonló adatmennyiség a hazai mobilszolgáltatóknál lényegesen drágább. A Vodafonnál és T-Mobile-nál speciális csomag nélkül 257,9 forintot, a telenornál 245,76-247,1 forintot kell fizetni megabyte-onként az adatforgalom után. Az összehasonlítás kedvéért: egy kép mérte 3-4 megabájt, így akár csak egynek is a megosztása például facebookon több ezer forintba is kerülhet jelenleg. Ez közel a felére eshet most júliustól, de a nyaralni vágyóknak még jobb hír lehet, hogy a most csatlakozó Horvátországban is érvényesek lesznek az unión belüli roaming tarifák.

A július elsejére várható csatlakozás után tehát a horvát tengerpartról is 45 eurócentért vagyis jelenlegi árfolyamon számolva 131 forintért tölthetünk le egy megabyte adatot.

Csökken a nemzetközi hívások díja is az unión belül. 29 centről 24-re csökken az indított hívások maximális díja, ha külföldön vesszük fel a telefonunkat az július elsejétől 8 helyett 7 eurócentbe kerül, míg egy sms 9-ről 8 eurócentre csökken.

Továbbra is érdemes  viszont azoknak figyelni, akik nem az unión belül töltik el a szabadságukat, hiszen a díjak más területeken továbbra is magasak. Szolgáltatónként változó díjak vannak ugyan, de ilyenkor egy megabyte-ért akár 3- 4 ezer forintot is fizethetünk. Ennek elkerülése érdekében kapcsoljuk ki a roaming adatforgalmat a telefonunkban.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?