Vége a telefonos rémálmoknak: nem lesz több lehúzás nyaralás alatt

Pénzcentrum
2013. június 4. 15:32

Végre július elsejétől nem megy rá a gatyája is az okostelefon tulajdonosoknak, ha bekapcsolva hagyják külföldön a mobilinternetjüket. A jelenlegi vérfagyasztó roaming mobilinternet díjak helyett megabyte-onként 0,45 euróért szörfölhetünk a világhálón az Európai Unió országaiban, Izlandon és Svájcban.

Jelenleg hasonló adatmennyiség a hazai mobilszolgáltatóknál lényegesen drágább. A Vodafonnál és T-Mobile-nál speciális csomag nélkül 257,9 forintot, a telenornál 245,76-247,1 forintot kell fizetni megabyte-onként az adatforgalom után. Az összehasonlítás kedvéért: egy kép mérte 3-4 megabájt, így akár csak egynek is a megosztása például facebookon több ezer forintba is kerülhet jelenleg. Ez közel a felére eshet most júliustól, de a nyaralni vágyóknak még jobb hír lehet, hogy a most csatlakozó Horvátországban is érvényesek lesznek az unión belüli roaming tarifák.

A július elsejére várható csatlakozás után tehát a horvát tengerpartról is 45 eurócentért vagyis jelenlegi árfolyamon számolva 131 forintért tölthetünk le egy megabyte adatot.

Csökken a nemzetközi hívások díja is az unión belül. 29 centről 24-re csökken az indított hívások maximális díja, ha külföldön vesszük fel a telefonunkat az július elsejétől 8 helyett 7 eurócentbe kerül, míg egy sms 9-ről 8 eurócentre csökken.

Továbbra is érdemes  viszont azoknak figyelni, akik nem az unión belül töltik el a szabadságukat, hiszen a díjak más területeken továbbra is magasak. Szolgáltatónként változó díjak vannak ugyan, de ilyenkor egy megabyte-ért akár 3- 4 ezer forintot is fizethetünk. Ennek elkerülése érdekében kapcsoljuk ki a roaming adatforgalmat a telefonunkban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM