24 °C Budapest

Klónozta a bankkártyákat, milliókat vett fel velük

MTI
2013. március 29. 13:35

Tetten érték a rendőrök azt a román férfit, aki "klónozott" bankkártyákkal vett fel készpénzt szegedi, szőregi és deszki automatákból - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, a férfi ausztráliai bankokhoz tartozó hamis kártyákkal Szegeden, Deszken és Szőregen vett fel készpénzt március 22-én és 28-án. A 37 esztendős gyanúsított próbálkozásai több esetben sikerrel jártak, így összesen valamivel több mint kétmillió forint készpénzhez jutott hozzá.

A Szegedi Rendőrkapitányság az érintett bank biztonsági szolgálatától kapott információk alapján csütörtökön délután fogta el a férfit, miután újabb négyszázezer forintot vett föl. A román állampolgár által vezetett autót a csongrádi megyeszékhely központjában állították meg a járőrök, miközben a férfi egy újabb ATM-et keresett - közölte a százados. Hozzátette: a jármű átvizsgálása során a rendőrök jelentős mennyiségű készpénzt, valamint hamis bankkártyákat foglaltak le.

A férfi ellen visszaélés készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását - tudatta a szóvivő.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?