23 °C Budapest
Old books on wooden shelf. Tiled Bookshelf background.  Concept on the theme of history, nostalgia, old age. Retro style. The book is a symbol of knowledge.

Itt a Netflix következő nagy dobása: sorozat készül a magyarok egyik kedvenc regényéből

2024. április 19. 09:44

"Hosszú évekkel később, a kivégzőosztag előtt, Aureliano Buendía ezredesnek eszébe jutott az a régi délután, mikor az apja elvitte jégnézőbe" - hangzik el a legendás nyitómondat a Netflix új sorozatának, a Száz év magány adaptációjának rövid előzetesében.

A mágikus realizmus stílusában íródott regény a Macondo városában élő Buendía család hét generációjának történetét meséli el. A spanyol nyelvű irodalom és a világirodalom klasszikusának számító regényt megjelenése óta 46 nyelven, összesen több mint 50 millió példányban adták ki világszerte - írja a Port.hu.

A Száv év magány nem csak világirodalmi szinten jelentős alkotás, hanem a magyarok egyik kedvenc regénye is. A 2005-ben rendezet A Nagy Könyv országos felmérésen a 12. helyen végzett. Gabriel García Márquez 10 éve hunyt el, 2014. április 17-én. Utolsó műve, a Találkozunk augusztusban (Until August) című kisregény nemrég jelent meg magyar nyelven.

A Száz év magány-sorozat a Netflixen

A Száz év magány-sorozat elvileg még idén befut a Netflixre, de a pontos premierdátum egyelőre nem ismert. A Laura Mora és Alex García López által rendezett sorozat teljes egészében spanyol nyelven készült, és Kolumbiában forgatták Márquez családjának támogatásával. A főbb szereplők: Claudio Cataño (Aureliano Buendía ezredes felnőttként), Jerónimo Barón (Aureliano Buendía gyermekként), Marco González (Jose Arcadio Buendía), Leonardo Soto (José Arcadio), Susana Morales (Úrsula Iguarán), Ella Becerra (Petronila), Carlos Suaréz (Aureliano Iguarán).

A hivatalos szinopszis így szól: "Az unokatestvérek, José Arcadio Buendía és Úrsula Iguarán szüleik akarata ellenére összeházasodnak, és új otthont keresve hosszú útra indulnak falujukat hátrahagyva. Barátok és kalandorok kíséretében útjuk egy utópisztikus város megalapításában csúcsosodik ki egy őskori kövekből álló folyó partján, amelyet Macondónak keresztelnek. A Buendía nemzetség több generációja fogja meghatározni e mitikus város jövőjét, amelyet őrület, lehetetlen szerelmek, egy véres és abszurd háború, valamint egy szörnyű átoktól való félelem gyötör, és amely reménytelenül száz év magányra kárhoztatja őket."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/20. heti nyerőszámait. Nem volt telitalálatos szelvény, így a jövő héten a várható főnyeremény 1 miliárd 715 millió forint lesz a hatos...

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem