21 °C Budapest
Leleplezték, ki lesz az RTL új Cápája: igazi nagyágyú érkezik a műsorba

Leleplezték, ki lesz az RTL új Cápája: igazi nagyágyú érkezik a műsorba

2023. december 12. 12:35

A Cápák között című üzleti műsor hetedik évada óriási meglepetéseket tartogat: új és visszatérő Cápák is csatlakoznak a showhoz, és minden eddiginél hosszabb lesz. Az új befektető Sárospataki Albert, a Billingo online számlázó alapítója és vezérigazgatója óriási izgalmakkal vág neki a feladatnak. Egyszerre 5 cápa lesz a műsorban, csapatok lesznek.

Az RTL üzleti showműsora új évaddal jelentkezik 2024-ben, amelyet január 7-től minden vasárnap láthatunk. A Cápák között – amelynek eredeti változata, az angol Dragons’ Den ma már 45 országban látható – 2019 óta van jelen a műsorkínálatában. Sikere a kezdetek óta töretlen, ahogy a Cápák befektetései is: a műsor indulása óta közel egymilliárd forintot ígértek oda azok az üzletemberek, akik saját, befektetésre szánt pénzükkel szavaznak bizalmat egy-egy feltörekvő vállalkozásnak.

A műsorvezető személye nem változik, továbbra is Kovalcsik Ildikó ’Lilu’ fogadja a befektetésben reménykedő ötletgazdákat, akik a 2024-es évadban is az élet különféle területéről érkezve tárják a Cápák elé vállalkozási ötleteiket.

Az őszi hatodik évad rövid volt, a most következő hetedik évad több meglepetést is tartogat a nézők számára. Tovább bővül a befektetők köre egy új Cápával, míg egy korábbi Cápa visszatér a befektetői csapathoz. A hetedik évad befektetői:

  • Orbók Ilona, a BDO cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője, befektető, a nemzetközi adóstruktúrák kialakításának megkerülhetetlen szereplője. A luxusipar egyik leghitelesebb magyarországi gazdasági szakértője. 
  • Dr. Varga Eszter, bankár, befektető, jogász, a Pannon hitel Zrt. társtulajdonosa. Dinamikus, eredményorientált executive coach, a Corvinus Egyetem coach képzésének előadója, vállalható üzleti kultúráért nagykövet.
  • Balogh Levente, a vízkirály. A szentkirályi ásványvíz alapító tulajdonosa. Emellett befektető és üzleti tanácsadó, a nemzeti és nemzetközi márkaépítés mestere.
  • Balogh Péter, a hazai startup közösség meghatározó alakja, több mint 50 vállalkozásban van érdekeltsége. Cége, a ST(a)RT Holding az ország egyik legaktívabb startup inkubátora, melyet tőzsdére vitt.
  • Lakatos István, A Bravogroup holding vezérigazgatója, a számok embere. Célja új iparágakban terjeszkedni és új tehetségeket felkarolni, szenvedélye a növekedés.
  • Moldován András, befektető, tanácsadó, az ország egyik legnagyobb sertésintegrátora, aki mindenkiből ki akarja hozni a legjobb önmagát. 
  • Sárospataki Albert, a mintegy 200 ezer felhasználóval rendelkező Billingo online számlázó alapítója és vezérigazgatója. A megoldóember, akinek az innováció és a skálázódás a terepe.

A héttagú befektetői kör ezúton rendhagyó felállásban dönt majd arról, hogy a pitchelő vállalkozások mellett leteszi-e a voksát vagy sem. A Cápák ugyanis két csapatra osztva, váltásban hallgatják meg az előttük prezentált üzleti lehetőségeket, de továbbra is egyénileg döntenek azok befektetési sorsáról.

A keddi sajtótájékoztatón a két női befektető, Orbók Ilona és Dr. Varga Eszter arról is mesélt, milyen a viszonyuk a női vállalkozókhoz, miért kapnak ők már az első pillanatban 5 plusz piros pontot tőlük: nagyra becsülik ugyanis, ha valaki család mellett a karrierjét is tudja és akarja építeni.

Sárospataki Albert, az új Cápa saját szerepéről elmondta, 

amit én szeretnék képviselni a műsorba, az a vállalkozói értékek kiemelése. Sok magyar vállalkozónak van ugyanis szüksége támogatásra, én arra próbálok rámutatni majd, hogy egy jó ötletet miként lehet tovább csiszolni, hogy az befektetésre érett legyen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Máté Krisztina, a Cápák között producere a sajtóeseményen elmondta, 

Nagyon fontos, hogy ez a műsor mit tett a vállalkozói réteggel Magyarországon, ez látszik abban, hogy egyre felkészültebben érkeznek a kishalak. 

Mindenkit megnyugtatott, hogy a műsorban minden igazi, azaz nem csak a saját pénzüket fektetik be, de az összes tévében látott pillanat valóság.

A hetedik évadban a kishalak továbbra is számíthatnak a műsor stratégiai és szakmai partnereinek segítségére, támogatására. Az üzleti showműsor médiapartnere a Pénzcentrum. 

Címlapkép: RTL/Hargitay Olivér

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem