26 °C Budapest
Cute young child with curly hair holding a massive leaf in front of his face, peeping around.

Már látszik, újabb fordulat jön az időjárásban: jobb, ha tudod, erre készülj a 42. héten

2023. október 15. 19:04

A jövő hét elején nyugodt, őszi idő várható 11 és 17 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel, hajnalban többfelé lehet fagy. A hét második felében felhősebb, csapadékosabb időre van kilátás 13-20 fok közötti maximumokkal és élénk, helyenként erős széllel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a pára-, illetve ködfoltok megszűnését követően napos idő várható, helyenként fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél helyenként megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között várható.

Kedden fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, majd délutántól északnyugat felől átmenetileg vastagabb felhők is érkeznek, azonban csapadék nem várható. Az északkeleti, a Dunántúlon a délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz, csak a Fertő térségében lehetnek élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Szerdán délnyugat felől újból fátyolfelhőzet érkezik, így egyre szűrtebb napsütés valószínű, azonban késő délután vastagabb felhők is érkeznek, amelyekből a nap vége felé már előfordulhat a Dunántúlon kisebb eső. Főleg az Észak-Dunántúlon sokfelé megélénkül a délkeleti szél, Sopronnál erős lökések is lehetnek. Reggelre döntően 0 és plusz 6 fok közé csökken a hőmérséklet. Délutánra 11 és 17 fok közé melegszik fel a levegő, északkeleten lesz a hűvösebb.

Kíváncsi vagy a részletes meteorológiai hírekre? Naprakész, folyamatosan frissülő előrejelzés aloldalunkon!

Csütörtökön északkeleten inkább zárt, másutt változó mennyiségű és vastagságú felhőzet várható, elszórtan valószínű eső, zápor, kelet felé növekvő eséllyel. Megélénkül, megerősödik a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-11, a legmagasabb nappali hőmérséklet - széles tartományban - 9 és 23 fok között alakul. Északkeleten kell számítani a leghűvösebbre, míg délen, délnyugaton a legmelegebbre.

Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, elszórtan lehet eső, zápor, akár zivatar is. A délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Reggel 5, 14, délután 13, 25 fokra lehet számítani, a déli tájakon lesz a melegebb, az északkeleti részeken a hűvösebb.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szombaton nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre van kilátás, több helyen esővel, záporral, akár zivatarral is. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik a délies szelet. A minimum-hőmérséklet 5 és 14, a csúcsérték 13 és 22 fok között alakul, továbbra is északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton, délen a melegebb idő.

Vasárnap általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű és valamelyest csökkenhet a csapadékhajlam. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Reggel 4-12, délután 13-20 fokra lehet számítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm