15 °C Budapest
Abandoned worn house in a village. country hungary town ruined

Így él ma az X-Faktor csodagyereke, Ruszó Tibi: felélték a főnyereményt, egy romos házban laknak

2023. március 15. 18:02

Ruszó Tibi mindössze 16 éves volt, amikor Balogújfaluból, nagyon szerény körülmények közül berobbant az X-Faktor stúdiójába. A versenyt végül meg is nyerte, azonban az ezzel járó pénzjutalomból mára már semmi sem maradt. A koronavírus alatt ugyanis megállt az élet: nem voltak fellépések, a család pedig kénytelen volt felélni a félretett pénzt – számolt be az RTL.

Ruszó Tibi 16 éves volt, amikor megnyerte az X-Faktort. A fiú nagyon szerény körülmények közül érkezett meg évekkel ezelőtt a tehetségkutató stúdiójába, ahol végül egészen a győzelemig menekült a balogújfalui kamasz. Azonban a mesés, 12 millió forintos pénznyereményből mára már semmi sem maradt: a család Szlovákiában, egészen pontosan Fügén vásárolt magának egy házat.

Az ingatlan állapota azonban messze elmarad attól, amire az énekes és családja vágyott. A mindössze 19 éves Tibi anyukája szerint az ingatlan kiválasztásának egy egyszerű oka volt: ez volt eladó akkoriban, és olcsó is volt. De ekkor jött a covid, amikor megállt az élet hosszú hónapokra. Másfél éven keresztül nem voltak Tibinek fellépései.

A tervük az volt, hogy az új otthonukat felújítják majd, de erre végül nem került sor: a ház alig van jobb állapotban, mint a korábbi otthonuk. A pénzből ugyanis semmi sem maradt.

A nyereményből nagyon sokat segítettem tesómon, és igazából aki jött a családból segítettem

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– mondta Tibi. A nyereményt pedig a lezárások alatt gyakorlatilag felélték, mindössze ez az ingatlan maradt meg belőle.

A két szoba, konyhás házat alig pár millió forintból vásárolták, de fürdőszoba például egyelőre nincs benne. A zenész a szobáján is osztozik testvérével, míg a vizet a főzéshez kintről kell hozniuk, és a fürdéshez is a konyhában kell melegíteniük lavórban a vizet. Ruszó Tibi abban reménykedik, hogy végre beindul a koncertszezon, és az abból befolyó összegből fel tudják újítani az otthonukat. Az éneked ugyanis rendszeresen feljár Budapestre, és folyamatosan írja a zenéket. Reméli, hogy még van visszaút a zenei életbe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?