Abandoned worn house in a village. country hungary town ruined

Így él ma az X-Faktor csodagyereke, Ruszó Tibi: felélték a főnyereményt, egy romos házban laknak

2023. március 15. 18:02

Ruszó Tibi mindössze 16 éves volt, amikor Balogújfaluból, nagyon szerény körülmények közül berobbant az X-Faktor stúdiójába. A versenyt végül meg is nyerte, azonban az ezzel járó pénzjutalomból mára már semmi sem maradt. A koronavírus alatt ugyanis megállt az élet: nem voltak fellépések, a család pedig kénytelen volt felélni a félretett pénzt – számolt be az RTL.

Ruszó Tibi 16 éves volt, amikor megnyerte az X-Faktort. A fiú nagyon szerény körülmények közül érkezett meg évekkel ezelőtt a tehetségkutató stúdiójába, ahol végül egészen a győzelemig menekült a balogújfalui kamasz. Azonban a mesés, 12 millió forintos pénznyereményből mára már semmi sem maradt: a család Szlovákiában, egészen pontosan Fügén vásárolt magának egy házat.

Az ingatlan állapota azonban messze elmarad attól, amire az énekes és családja vágyott. A mindössze 19 éves Tibi anyukája szerint az ingatlan kiválasztásának egy egyszerű oka volt: ez volt eladó akkoriban, és olcsó is volt. De ekkor jött a covid, amikor megállt az élet hosszú hónapokra. Másfél éven keresztül nem voltak Tibinek fellépései.

A tervük az volt, hogy az új otthonukat felújítják majd, de erre végül nem került sor: a ház alig van jobb állapotban, mint a korábbi otthonuk. A pénzből ugyanis semmi sem maradt.

A nyereményből nagyon sokat segítettem tesómon, és igazából aki jött a családból segítettem

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– mondta Tibi. A nyereményt pedig a lezárások alatt gyakorlatilag felélték, mindössze ez az ingatlan maradt meg belőle.

A két szoba, konyhás házat alig pár millió forintból vásárolták, de fürdőszoba például egyelőre nincs benne. A zenész a szobáján is osztozik testvérével, míg a vizet a főzéshez kintről kell hozniuk, és a fürdéshez is a konyhában kell melegíteniük lavórban a vizet. Ruszó Tibi abban reménykedik, hogy végre beindul a koncertszezon, és az abból befolyó összegből fel tudják újítani az otthonukat. Az éneked ugyanis rendszeresen feljár Budapestre, és folyamatosan írja a zenéket. Reméli, hogy még van visszaút a zenei életbe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm