Pile of multicolored lottery balls. Lot of bingo balls with numbers. Realistic vector background

Több ezer magyarnak lett könnyebb az élete: ennyien lettek milliomosok, milliárdosok 2022-ben

2023. január 6. 11:35

Több mint 4 ezren váltak milliomossá, öten pedig milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben - közölte a cég. Az év utolsó hónapjában pedig megszületett minden idők legnagyobb hazai lottónyertese is, több mint bruttó 30 milliárd forintnak örülhetett egy szerencsés magyar. A legtöbb hétszámjegyű nyeremény 2022-ben is a számsorsjátékokon született, de a sportfogadás is több mint 1500 tippelőt tett milliomossá.

Minden eddiginél több, 4383 milliomos született tavaly a Szerencsejáték Zrt. játékosai között. A legtöbb, 1176 játékos az Ötöslottóval lett gazdagabb, köztük 7-en százmilliót, 2 játékos pedig milliárdot is meghaladó összeget vihetett haza 2022-ben. A Skandináv lottón összesen 28-an örülhettek a millióknak, köztük 7-en pedig százmillióknak. Hatoslottón 7 nagynyertes született, köztük egy milliárdos és öt százmilliomos. A Kenó 100 szerencsésnek jelentett milliókat tavaly, a Luxoron 112-en, a Puttón 190-en örülhettek hétszámjegyű összegnek, a Jokerrel pedig 286-an váltak milliomossá.

Több tízmilliárdos magyar nyeremény is volt

2022-ben megszületett minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye, hiszen december 9-én egy szerencsés bruttó 75 871 601,70 euróval, vagyis átszámítva több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. A szerencsés nyertes ezzel nem csak a hazai szerencsejáték történelembe írta be magát, 880 forintos nyertes szelvényével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé is bekerült. A milliárdos csúcsdöntőt leszámítva 78-an váltak milliomossá az Eurojackpoton.

A sorsjegyeket választók közül is többszázan csatlakozhattak a milliomosokhoz: online és offline kaparóssal összesen 782-en gazdagodtak hétszámjegyű összeggel, köztük több olyan szerencsés is volt, aki a főnyereményt is megütötte. A legtöbb nyertes a „Játék összeköt! befogadó játszótérépítési programot támogató Nagykarácsony sorsjegy játékosai közül került ki, összesen 124-en örülhettek összesen 394 millió forintos nyereményüknek. A második legnépszerűbb a sorban a Kaszinó játék volt tavaly, amellyel 112 szerencsevadász összesen 604 millió forintot nyert. Az évek óta töretlen sikernek örvendő Buksza 30 nagynyertesének összesen 510 millió forintos nyereményt jelentett, a Vadvilág sorsjegycsalád pedig 104 nyertesét összesen 511 millió forinttal tette gazdagabbá.

A fogadók is kaszáltak

Igazán szerencsés volt az év a sportfogadók körében is, ahol 1623 egymillió forintot elérő nyereményt érő szelvény született. A Totón 44-en, a Góltotón 3-an örülhettek, a földi hálózatban elérhető tippmixen 839 játékosnak volt milliós szerencsése, míg a TippmixPrón 737 fogadó válthatta milliókra tippjeit. TippmixPrón a legkisebb tét mellett megtett idei legnagyobb nyeremény 430 433 Ft volt, amit egy 10-es kötés 2.152-es oddsával ért el egy játékosunk. A Tippmixen a legkisebb tét mellett megtett idei legnagyobb nyeremény 1 765 063 Ft volt, amit egy 9/10-es kombináció mind a 10 kimenetelének eltalálásával, 8.825-ös odds-szal ért el egy játékosunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Szerencsejáték Zrt. 2022 során többször is szervezett különsorsolásos akciókat, amelyeken akár nyeretlen szelvény vagy sorsjeggyel is lehetett játszani, ezen akciók eredményeként mintegy száz játékos örülhetett milliós nagyságrendű nyereményének.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?