2 °C Budapest
lottery ticket

Hivatalos! Tovább drágult a lottó Magyarországon a gyenge forint miatt

2022. október 1. 12:07

A gyenge forint, magas euróérfolyam miatt ismét megemelte az Eurojackpot árát a szerencsejáték Zrt. Ahogyan márciusban, illetve júliusban kétszer is megdrágult az alapjáték, most megint emeltek az árán. Míg korábban 840 forintért lehetett játszani mezőnként, addig most már 860 forintot kell fizetnünk.

A Szerencsejáték Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint az Eurojackpot alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban, ami cikkünk megjelenésének pillanatában 420 forint felett jár. Tehát 840 forintnak kellene így lennie a játéknak, ám az árat az MNB által meghatározott euró-forint árfolyam heti átlaga alapján határozzák meg sávos rendszerben.

"A sávos rendszer biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori" - írják. Pedig júliusban már emelkedett egyszer az összeg pont 840 forintra, ami korábban szintén idén júniusban változott meg 800 forintról 840 forintra. Az újabb emelés hátterében is a gyenge forint áll.

Más változás is történt korábban az Eurojackpot játékot érintően. A március 25-i sorsolást követően a szokásos pénteki számhúzás mellett már kedden is sorsolnak az Eurojackpoton. A Szerencsejáték Zrt. arra is felhívta a figyelmet, hogy az Eurojackpot új játékmechanizmusának köszönhetően változott a telitalálat megnyerésének esélye is, így a korábbi 1:95 millióhoz arány, 1:140 millióra módosul. Vagyis a nyerési esély csökkent.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 47. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/47. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 48. héten 600 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?