12 °C Budapest
Nyomoznak a lehúzós budapesti bár ügyében: pár italért majdnem 100 ezres számlát kaptak a turisták

Nyomoznak a lehúzós budapesti bár ügyében: pár italért majdnem 100 ezres számlát kaptak a turisták

2022. augusztus 26. 17:31

Feljelentéskiegészítés után csalás miatt indíthat nyomozást a rendőrség annak a Hajós utcai bárnak az ügyében, amelyet a napokban egy népszerű szlovák vlogger leplezett le. A terézvárosi önkormányzat két hatóságnál is bejelentést tett: a fogyasztóvédelmi hatóságnál tisztességtelen árképzés miatt, a NAV-nál pedig azért, mert a bárban nem lehetett kártyával fizetni. A kerületi rendészek jelentése szerint a hely jó ideje zárva van.

A VI. kerületi rendőrkapitányság csalás vétség miatt a feljelentés kiegészítését rendelte el a Hajós utcai bár ügyében, ami a napokban egy szlovák youtuber videójának köszönhetően került reflektorfénybe – válaszolta a Telex kérdésére a BRFK sajtóosztálya.

Soproni Tamás terézvárosi polgármester közölte, hogy a kerületi rendészek többször is jártak az elmúlt napokban a Hajós utcai kávézónál, de a videó megjelenése után nem találták nyitva. A városvezető szerint a vendéglátóhely üzemeltetője megijedhetett a botránytól. A polgármester elmondása szerint a terézvárosi önkormányzat bejelentést tett a NAV-nál a kártyás fizetés lehetőségének elmaradása, valamint a fogyasztóvédelmi hatóságnál tisztességtelen árképzés miatt. Bár az étlapon tényleg ott volt, hogy mennyi a pálinka, de az a nemzetközi összehasonlításban is extrémen túlárazott.

A Pénzcentrum is megírta, hogy augusztus elején Magyarországra látogatott az egyik legnépszerűbb utazóvlogger, PPPeter, aki arról lett ismert, hogy Közép- és Kelet-Európa legrosszabbra értékelt vendéglátóhelyeire látogat el. A több mint 800 ezer feliratkozóval rendelkező szlovák vlogger most Budapest legrosszabbra értékelt helyét szemelte ki.

A Hajós utcai bárról már az értékelések alapján kiderült, hogy minden bizonnyal egy "klasszikus" túlszámlázós csalás helyszíne. A vlogger és társa rejtett kamerákkal felszerelkezve meg is találta a két nőt, aki a bárba csalja a gyanútlan embereket, és ők is belemetek a játékba. Végül 20 percnyi italozás után kikérték a számlát, aminek végösszege 86 ezer forint volt - 3 kör vizes pálinkát, két pezsgőt és két kólát fogyasztottak

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója videóban reagált az esetre, és figyelmeztető matricacsíkot ragasztott fel az üzlet kirakatüvegére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem