16 °C Budapest
Damu Roland MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ez volt Damu Roland "mesés" öröksége: így él most a színész lánya

2022. június 11. 15:30

Halála után is folytatódik Damu Roland és családjának kálváriája. A színész komoly adósságot hagyott maga után, így egykori párja, Edina és lányuk gyakorlatilag nyomorognak. A kislány még árvasági ellátást sem kaphat, mert Damu Rolandnak nem volt meg a 15 éves szolgálati ideje.

Damu Roland lánya, Maja szépen cseperedik, bár nehéz körülmények között élnek. Édesanyja, Edina és gyámja, Katalin (Edina testvére) igyekszik mindent megadni a gyermeknek - írja a Blikk. Noha Katalin bizakodva tekint a jövőbe, a mindennapi gondok megoldása egyre nagyobb megterhelést jelent a családnak.

Katalinnak is vannak gyerekei, ráadásul idős édesanyjáról is ő gondoskodik, a bevételük azonban nagyon kevés és ez Damu tavaly decemberi halála óta csak romlott. Minden forintot élére kell állítaniuk, hogy boldoguljanak.

Mivel Roland nem fizetett gyerektartást, hiába volt több feljelentés is az ügyben, érdemben nem sok minden történt. Az állam megelőlegezett ugyan nekünk egy összeget, ám az a 14 ezer forint nem sok mindenre volt elég. Mégis számított valamennyit, Roland halála után pedig még ez is megszűnt. Árvasági ellátást sem kap a kislány, mert az apjának nem volt meg a 15 éves szolgálati ideje

– mondta a bulvárlapnak Katalin.

Kiváltanád méregdrága hiteleidet? Itt a segítség!

A Jóban Rosszban egykori színésze az elmulasztott gyerektartásokból több mint kétmillió forintnyi tartozást halmozott fel a családot érintően. Mindemellett Edinának azokat a hiteleket is törlesztenie kell, amelyeket még akkor vett fel Damu Roland, amikor együtt éltek és amelyek Edina neve alatt futnak. Legyen szó a közös könyvük költségeivel kapcsolatos kiadásokkal vagy áruhitelekkel, amelyek együttesen több millió forintra rúgnak. Az adósságok törlesztése még évekbe telik, így ugyan a kis család minden követ megmozgat, egyik napról a másikra élnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Csináljuk, ahogy tudjuk, de egyre nehezebb. Egyikünk sem panaszkodós fajta, de bevallom, megviselt, amikor olyan szalagcímeket láttam, hogy Maja mi mindent örökölt... Nos, Maja nem örökölt semmit, csak adósságot, de még erről sem kaptunk hivatalos értesítést, bár úgy gondolom, a hagyatéki eljárás már minden bizonnyal lezajlott

– fogalmazott Katalin. Hozáttette: "A lakásomat már elvesztettem, albérletben lakunk, most az autómon a sor, valószínűleg azt is el fogom veszíteni a tartozások miatt. De igyekszünk pozitívak maradni, és reméljük, hamarosan talán javul valamicskét a helyzetünk, addig kitartunk."

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?