26 °C Budapest
Four-leaf clover and blue sky lucky

15 ezer magyarnak jól indult a hétvégéje: több mint 63 millió forintot osztottak szét közöttük

2022. május 28. 08:55

Tegnap este kihúzták az Eurojackpot 2022/21. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten telitalálat is született, a bruttó 16,8 milliós főnyereményt egy külföldi játékos vitte el. A legmagasabb magyar nyeremény a IV. nyerőosztályban, 4+2 találatért jár, nettó 1 429 630 forint.

Az Eurojackpot nyerőszámai a 21. játékhéten:

8; 26; 29; 41; 48; 3, 5.

A Szerencsejáték Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint a legmagasabb nyerőosztályokban (5+2, 5+1) ezen a héten Magyarországon nem született telitalálat, viszont külföldön egy szerencsés játékos mind a 7 kisorsolt számot eltalálta. Az ő nyereménye bruttó 16,8 millió euró, vagyis nagyjából 6,6 milliárd forint.

A jövő heti (22. játékhét) várható főnyeremény így bruttó 10 millió euró, azaz 3,8 milliárd forint lesz az Eurojackpoton.

A legmagasabb magyar nyeremény az Eurojackpot 21. heti sorsolásán nettó 1 429 630 forint volt, a 4+2 találatért járó járó összegnek 1 játékos örülhet. A további nyeremény-osztályokbanmindössze 15 ezer magyarnak volt szerencséje. 5+2 találatos szelvény 78 hete nem volt Magyarországon.

Mi az Eurojackpot? Hogyan kell játszani?

Az Eurojackpot játékban az „A” mezőn 50 számból 5-t, a „B” mezőn pedig 12 számból 2-t kell megjelölni. Akkor nyersz a heti két alkalommal megrendezett sorsoláson, ha az „A” és „B” mezőben elért találataid száma legalább 3. Kombinációs játékban legalább 5 számot kell megjelölni az A mezőben és legalább 2-t a B-ben; összesen legalább 8, legfeljebb 13 szám jelölhető meg. Egy alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban.

Az Eurojackpot egy nemzetközi játék, ami 2012 márciusában indult és jelenleg 18 országban játszható (Izland, Finnország, Norvégia, Svédország, Dánia, Észtország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Németország, Csehország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Olaszország, Spanyolország és Lengyelország). Játszható saját számokkal és gépi formában, véletlen számokkal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Márciusban megújult az Eurojackpot

Az idén 10 éves Eurojackpot nagy változáson ment keresztül 2022-ben. A március 18-i sorsolást követően a halmozódás esetén megnyerhető maximális főnyeremény mintegy bruttó 32 milliárd forintról több mint bruttó 43 milliárd forintra emelkedett, amely euróban kerül kifizetésre a játékosok részére. A módosítás érinti a játékszabályokat is, hiszen míg az úgynevezett „A” mezőn továbbra is 5 számot kell eltalálni 1 és 50 között, addig a „B” mezőn az eddigi 1 és 10 helyett, 1 és 12 között kell helyesen megtippelni két nyerőszámot.

További változás, hogy a március 25-i sorsolást követően a szokásos pénteki számhúzás mellett kedden is sorsolnak az Eurojackpoton, így a heti nyerési lehetőségek száma megduplázódik. Az első keddi sorsolást 2022. március 29-én tartották. Az Eurojackpot új játékmechanizmusának köszönhetően változik a telitalálat megnyerésének esélye is, így a korábbi 1:95 millióhoz arány, 1:140 millióra módosul. (Tehát csökkent az esély a főnyereményre.)

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?