Budapest, 2020. február 5.Széll Tamás, a tavalyi verseny gyõztese (j) a Bocuse dOr magyar döntõjében a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 5-én. A gyõztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentõsebb szakácsversenyének májusi európai döntõjén Tallinnban.MTI/Balogh Zoltán

Külföldiek tömegei jönnek Budapestre márciusban: erre a kíváncsiak, Széll Tamás is főzni fog a versenyen

2022. március 23. 18:09

Ismét Budapest ad otthon a világ legrangosabb főzőversenyének március 23-24. között a megújult Hungexpón. Európa legjobb séfjei mérik össze tudásukat és kvalifikálhatják magukat a 2023-as lyoni világdöntőbe. 2016 után újra hazánk lehet Európa gasztronómiai központja, európai város eddig még soha nem rendezett kétszer kontinensválogatót. A Széll Tamás által vezetett hazai csapat március 24-én versenyez.

A versenyen 17 ország 4 fős csapatai és segítőik vesznek részt, a menü elkészítésére 5 óra 35 perc áll rendelkezésre, mely alatt a csapatoknak egy növényi alapú ételt kell a zsűri elé tenniük három különböző burgonyaféle felhasználásával, illetve egy fő, „tavaszi tányért” kell készíteniük, amelyre kacsamáj, őzgerinc és -comb kerül három különböző körettel. A verseny során kiemelt hangsúlyt kapnak a kiváló hazai alapanyagok, az egyik köretnek tejfölt és túrót is tartalmaznia kell - írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A magyar csapat élén Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje áll, segítője a debreceni IKON-ból érkezett Nyikos Patrik commis, míg a coach pozícióját az eddigi legsikeresebb magyar Bocuse d’Or résztvevő, a 2016-os európai győztes Széll Tamás foglalja el. Ezúttal is Szulló Szabina a magyar csapat elnöke, ő képviseli hazánkat a nemzetközi zsűriben. A magyar versenyzők hónapok óta szigorú menetrend szerint készültek, munkájukat számos hazai kiválóság is támogatta.

A Bocuse d’Or európai döntője a hazai utánpótlás szempontjából is fontos, hiszen több mint 200 tanuló vállal fontos szerepet. Nem csak ők szolgálják fel az ételeket a zsűrinek, a kiválasztott szakácstanulók második commis pozícióban is segítik a csapatokat. Az ügynökség közölte azt is, hogy március 23-24-re 26 ezer külföldi vendégéjszaka-foglalás érkezett a budapesti szálláshelyekre, ami 2,5-szer több, mint egy héttel korábban. A főváros jelentősebb küldőpiacairól kiemelkedő a növekedés: az Egyesült Királyságból 120%-kal, Németországból 210%-kal, Az USA-ból 147%-kal, Franciaországból 200%-kal, Izraelből 43%-kal, Spanyolországból 230%-kal, Olaszországból pedig 280%-kal több vendégéjszaka várható ezeken a napokon.

(Címlapkép - Balogh Zoltán, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem