An actress in red stands on a stage with roses around her feet.

Anyagi helyzetéről vallott Hernádi Judit: borzasztó kevés a nyugdíja, muszáj dolgoznia

2022. március 16. 12:31

Egyik legünnepeltebb színésznőnk sem zsebelhet be túl magas nyugdíjat, így folyamatosan dolgoznia kell. Hernádi Judit a karrierjéről, valamint nyugdíjáról vallott.

Hernádi Judit évtizedek óta hazánk egyik legünnepeltebb színésznője, aki ráadásul azon kevesek közé tartozik, aki nem "csak" színpadi játékával, de egyedi hangjával is magába édesgette a közönséget. Elég például csak a Sohase mondd című slágerét megemlítenünk.

A Jászai Mari-díjas művésznő szabadúszóként mindig is egyedül döntött arról, milyen feladatokat vállal el. Most pedg arról beszélt, hogy mekkora nyugdjat kap, és miért nem ment vissza főállású színésznek a lánya születése után.

A lányom születése után már nem mentem vissza főállású színésznek egyik társulathoz sem, helyette több színházban kezdtem játszani, forgatásokra jártam, így próbáltam boldogulni. Máig így élek, engem nem lehet hosszútávon megfogni. És ez nem dac, hanem felelősség! A színészek kiszolgáltatott helyzetben vannak, hol a társulat, hol az időbeosztás miatt, hát ezen fordítottam egyet. Talán macerásabb beosztani az időmet, de legalább én osztom be, én mondok igent és nemet. Sosem adnám fel a függetlenségemet, de ha szeretném sem tudnám. A nyugdíjam közel hatvanezer forint, tehát muszáj dolgoznom, persze nem csak ezért játszom, én az a fajta színész vagyok, aki az élete végéig színész marad

- árulta el a Meglepetés magazin megkeresésére Hernádi Judit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?