12 °C Budapest
Sports stadium arena game light up by lights at night

Ennyit kerestek 2021-ben a sztársportolók: egyetlen sportágból jön az összes dobogós

2021. december 27. 09:33

A két ünnep között megszaparodnak az óév rekordjait összegző listát. A Blikk most egy kimondottan érdekesett jelentetett meg, listázva az év legjobban kereső magyar sportolóit.

A bulvárlap hétfőn közölte a legjobban kereső magyar sportolók listáját, melyen nek meglepő módon számos Bundesligában játszó focistát találni. A focisták tehát továbbra is a leginkább honorált sportolók a hazaiak közül.

A legjobban kereső magyar sportoló Gulácsi Péter, a német RB Leipzig kapusa, akinek a fizetése 1,82 milliárd forintnak megfelelő euró.

A válogatott labdarúgót két lipcsei csapattársa követi a listán: Willi Orbán 1 milliárd forintnyi euróval és Szoboszlai Dominik 905 milliós átszámított fizetéssel. A pályafutása vége felé jár, az 1. FSV Mainzban csak ritkán szereplő,Szalai Ádám, de fizetését azért sokan irigyelhetik. A 33 éves csatár több mint 1,5 millió eurót, azaz 543 millió forintot keresett ebben az évben.

Az első ötbe ezen kívül egy teniszező, Fucsovics Márton fért be, az évet a világranglista 40. helyén záró játékos az egyéni és a páros eredményeket is figyelembe véve 1,1 millió dollárt (352 millió forintot) játszott össze. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Blikknek nyilatkozó Szabados Gábor sportközgazdász szerint nem véletlen, hogy a labdarúgók fizetése kiemelkedik, és ez a magyar focira is érvényes. Az európai sportban ugyanis gazdasági szempontból két csoportra szokták osztani a sportot: futball és minden más. Az olimpikonok most szép pénzt kaptak [egy aranyérem 50 milliót ért] a tokiói szereplésük után, de még így sem érik el a külföldön légióskodó labdarúgókat, és ha nem lennének ezek az állami támogatások, még nagyobb lenne a különbség.

A lap által is idézett, a Forbes által összeállított nemzetközi listára – mely egyébként csalóka, mert nem naptári évvel számol – már nem jellemző a focisták egyeduralma. 2021 legjobban kereső külföldi sportolója az évben amúgy csak két csúnya vereséget elkönyvelő ír MMA-sztár, Conor McGregor volt, de az ő keresetének nagy részét a saját whiskey-márkájának értékesítéséből járó 150 millió dollár teszi ki. A lista első öt helye így alakult:

  1. Conor McGregor: 180 millió dollár (58,68 milliárd forint)
  2. Lionel Messi: 130 millió dollár (42,38 milliárd Ft)
  3. Cristiano Ronaldo: 120 millió dollár (39,12 milliárd Ft)
  4. Dak Prescott: 108 millió dollár (35,2 milliárd Ft)
  5. LeBron James: 97 millió dollár (31,62 milliárd Ft)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm