1 °C Budapest
Budapest, 2021. október 30.Életének 73. évében 2021. október 29-én meghalt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész - közölte felesége, Failoni Donatella a Facebookon. A felvétel 2013. július 3-án, a mûvész budapesti otthonában készült.MTI/Beliczay László

Ő örökölheti Oszter Sándor hatalmas birtokát: ez állhat a színészlegenda végrendeletében

2021. október 30. 13:26

Tragikus hirtelenséggel, pénteken este elhunyt Oszter Sándor. A színészlegenda vagyonát már évekkel ezelőtt is több százmilliósra becsülték, korábban maga a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész árulta el, hogy pontosan kit jelölt meg végrendeletében örököséül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A péntek esti órákban elhunyt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész. A gyászhírt felesége közölte a Facebookon. A Rózsa Sándor című filmben nyújtott alakítása után ismertté vált színészlegenda 73 éves volt.

A művész korábban elárulta, hogy mi a végakarata:

A Balatonon, Tihanyban töltöttem minden szabadságomat, a gyermekkorom oda köthető. Bár több ősöm is ott van eltemetve, nekem a Börzsöny lesz a végső nyughelyem. Negyven éve állt ott a vadászházam, mesés hely, el sem tudom képzelni, hogy máshol temessenek el

- mondta régebben a Star magazinnak Oszter Sándor. És a sajtóban korábban már annak is híre ment, hogy mi állhat a legendás magyar színész végrendeletében.

A lányomé a köteles rész, az unokámé minden

- fejtette ki korábban. Mint a Pénzcentrum is megírta, a művésznek jelentős vagyona volt, a Nógrád megyei Diósjenőben található lakását ő csak kétszintes, tornyos kastélynak nevezte, amihez tartozik két tó, istálló, templom és magtár is. Értékét 750 millió forintra becsülték pár éve, és az ingatlanpiaci helyzetet figyelembe véve azóta ez vélhetően nem csökkent, sőt.

Oszter Sándor korábban arról beszélt, nem akarja, hogy Hunor nevű unokájára hatalmas lelki teher háruljon, így nem egyszerre, hanem aprénként, havi apanázsban fogja megörökölni a vagyont.

Címlapkép: MTI Fotószerkesztőség/Beliczay László, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 22. szombat
Vince, Artúr
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?