26 °C Budapest
Group of friends in the street with smartphone

Kitálalt a TikTok 24 éves sztárja: milliókat keres egyetlen videóval

2021. augusztus 20. 16:04

Őrült pénzeket keres egy TikTok videós, akinek egymilliónál is több követője van: most egy 24 éves lány árulta el, mennyi pénzt hoznak neki havonta a reklámbevételek, szponzori pénzek. Mint kiderült, több milliós összegek érkeznek a számlájára havonta.

Vi Loung 2019 óta van a TikTokon, azóta pedig követőinek száma átlépte az egymilliót. A 24 éves lány a "hogyan csináld" videóival lett népszerű a videómegosztón.

Most a Business Insidernek árulta el, egymillió követővel mennyit keresett havonta a reklámokkal, szponzorációkkal. Idén így néztek ki a havi utalásai:

  • Február: 19 000 dollár (kb. 5,7 millió forint)
  • Március: 30 000 dollár (kb. 9 millió forint)
  • Április: 32 000 dollár (kb. 9,6 millió forint)
  • Május: 1000 dollár (kb. 300 ezer forint)
  • Június: 32 000 dollár (kb. 9,6 millió forint)
  • Július: 17 000 dollár (kb. 5,1 millió forint)

A lapnak Vi Loung elmondta, hogy a május elég kaotikus volt, a szponzorok késtek a fizetésekkel, de három hónap is volt, amikortöbb mint 30 ezer dollár érkezett a számlájára. Elárulta, egy videóért 8-10 ezer dollárt (kb. 2,4-3 millió forintot) kér el a megrendelőktől, ám ha hosszabb ideig dolgozik egy márkával, akkor ez az összeg csökken 3 ezer dollárra (kb. 900 ezer forint). Mint kifejtette, korábban egy reklámügynökségnél dolgozott, közösségi médiával foglalkozott, ám amint befutott a TikTokon otthagyta munkahelyét, teljes állásban a csatornájával foglalkozik.

Ennyit keresnek a magyar YouTube sztárok

Korábban Draskovics Andris vázolta fel egy videójában, hogy mennyit lehet keresni tartalomgyártással. A videózásból származó bevételeket négy különféle lábra kell osztani. Az első - ez itthon annyira nem fut - az az a pénz, amit maga a Google fizet ki: a vállalat a reklámok után fizet, amelyek a videó előtt, közben, vagy után mennek. A számot lehetetlen belőni, minden videósnál más az összeg, nagyban függ attól, hogy milyen tematikában készül az anyag. Draskovics Andris szerint kb. 10-12 kategóriát különböztetnek meg a nagyvállalatnál, amik alapján eladják a videós reklámokat a hirdetőknek.

A legjobb CPM-eket (ez a mérőszáma annak, hogy 1000 megtekintés után mennyit fizetnek a reklámokért) a pénzügyi, illetve az ingatlan tematikájú videókkal lehet elérni, így ezek a legjövedelmezőbbek a YouTube-on.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Magyarországon nagyjából (...) 500 és 1500, de maximum 2000 forint körül van az az összeg, amit 1000 megtekintésenként tud keresni az ember

- mondta a videós. Draskovics Andris szerint nagyjából úgy lehet számolni Magyarországon, hogy havi egymillió megtekintéssel - ami azért itthon elég izmos szám - nagyjából 100 és 300 ezer forintot lehet a reklámok után keresni. Tehát itthon nem ez a fő bevételi forrása a tartalomkészítőknek, hanem a második láb, a szponzorált tartalom, amiből itthon Draskovics szerint elég sok fut - van olyan csatorna, amelyen minden videóban megjelenik egy-egy szponzor. A harmadik bevételi forrás a közösségi finanszírozás, amelyekkel a nézők közvetlenül tudják pénzzel támogatni a tartalomgyártókat. A negyedik bevételt hozó láb pedig a különféle termékek, szolgáltatások értékesítése, reklámozása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 15. héten

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, ahol a főnyeremény ezen a héten pontosan 1,280 milliárd forint volt. Lássuk, lesz-e olyan szerencsés, aki elviszi ezt az összeget!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem