and St. Stephens Bascilica

Nem semmi lista: ezekkel a programokkal készülnek a nemzeti ünnepre

2021. augusztus 5. 15:59

Az augusztus 20-i hétvégén három és fél napos, Szent István Nap rendezvénysorozattal ünnepelhetjük Magyarország államalapítását, több mint 20 helyszínen. Az állami rendezvények, a Szent István Napi Díszünnepség, Zászlófelvonás és Tisztavató mellett Ünnepi Szentmise, Szent Jobb körmenet, majd az Új „Tűz és fények játéka” fantázianevű tűzijáték is várja a nagyközönséget. Az állami események mellett további 20 helyszínen rendeznek változatos programokat városszerte. Elérhető árú étel-, és italkínálat is várja a látogatókat a Szent István Napi Bisztrókban.

Három nap alatt 48 előadó összesen 151 koncertet ad a legkülönfélébb zenei stílusokban, a hét színpad és az öt utcazenész-pont valamelyikén. A Szabadrét Fesztivál egy laza, piknik hangulatú, fiatalokat megcélzó program lesz az Erzsébet téren hazai fellépőkkel, akik között többnyire elektronikus zenei producerek, DJ-k és műfaji határokat túlhaladó progresszív élő produkciók sorakoznak, mint például: Zagar, Mius, Belau, Galactic Jackson, Deva, Barabás Lőrincz Quartet.

A Budai Várban a Tóth Árpád sétányon kapott helyet a Hősök útja, amely a magyar történelem hét kiemelkedő alakjának állít emléket, látványos, szerepjátékos bemutatókkal. A Kapisztrán téren pedig ezzel párhuzamosan honvédségi programok, és a katonazenekar koncertjei láthatók majd.  A budai programokat gazdagítja a Retro Tabán izgalmas zenei csemegét kínálva egy kultikus helyszínen, a sok évtizedes rock és pop koncert hagyományokkal rendelkező Tabánban. A helyszín fellépői: Ladánybene27, TNT, Szikora Róbert és az R-Go, Back II Black, Hevesi Tamás, Emelet, Török Ádám és a Mini, Mobilmánia, Beatrice, Deák Bill Gyula, Hooligans és a Skorpió.

A Szent István Nap egyik fő eseménye az Andrássy úti hagyományteremtő Felvonulás, amelynek három egysége a Föld, a Haza, és a Nemzet. A program során a három tematika jegyében készült óriás installációkat kísérhetjük végig az Andrássy úton.

Több mint tíz éve nélkülözhetetlen rendezvénye a Szent István Napi ünnepségnek a Magyar Ízek Utcája a Lánchíd utcában. Az esemény különlegessége, hogy itt lehet először megkóstolni az Ország Tortáját és Cukormentes Tortáját, de itt debütál az adott évben győztes Szent István Napi kenyér is.

 

Szent István Napon a gyerekekre is gondolnak, hiszen a Vajdahunyad várától egészen a Kós Károly sétányig terjedő területen szervezik a Gyerekliget nevű rendezvényt. Itt többek között lesznek herceg- és hercegnőképző programok, játék-installációk, és a Pintyőke színpadon Csukás István legszeretettebb mesehősei is életre kelnek.

Az italkínálatot a Hilltop borászat háromféle bora, valamint a Mátyás Pálinkaház kétféle pálinkája is színesíti majd. A műanyag poharakat a fenntarthatóság jegyében szelektíven visszagyűjtik, cserébe nemzetiszínű szilikon karkötőt kapnak azok, akik vigyáznak a rendezvény, és így a Földünk tisztaságára. A szervezők a három és fél nap alatt minden eseményhelyszínen biztosítják a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 38. héten 1 milliárd 742 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 38. héten 1 milliárd 646 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 29. szerda
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?