tablet pc with a lottery app and lottery balls coming out by breaking the glass (3d render)

Fontos vátozásokat jelentett be a Szerencsejáték Zrt.: új fogadási lehetőségek jönnek

2021. július 6. 11:01

Megalakulásának 30 éves jubileumán új, innovatív játékok bevezetését jelentette be a Szerencsejáték Zrt. A V-sport néven bevezetett virtuális fogadási rendszer online és a földi hálózatban is játszható és jól egészíti ki a klasszikus fogadást, hasonló játékélményt és nyerési lehetőséget kínálva, mint a "valós" sportesemények - hangzott el a társaság sajtótájékoztatóján.

Tavaly többek között az e-sport fogadás és az e-sorsjegy felgyorsított bevezetésével reagált a pandémia miatt kialakult helyzetre a nemzeti lottótársaság, amit a közelmúltban újabb portfólióbővítés követett. Az újdonságot dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója és Horváth Zoltán, a vállalat sportfogadási vezetője ismertette.

A frissen bevezetett V-sport kínálatában online labdarúgásra (virtuális EB, virtuális Premier Liga), kosárlabdára és teniszre fogadhatnak a szerencsevadászok, a tippmixpro.hu felület V-sport aloldalán, és egyszerre egy bajnokságra a földi hálózaton is. Ezeket az online játszahtó V-Sport esetében ráadásul 0-24-ben elérhetjük. Maga a fogadás ugyanúgy zajlik, mint a hagyományos sportfogadás, ezért az annak menetét ismerők a virtuális versenyeken is minden nehézség nélkül tudnak majd fogadni.

Lényeges különbség azonban, hogy a mérkőzések nem a valóságban zajlanak, hanem egy virtuális térben, azok eredménye pedig nem a hús-vér játékosokon múlik, hanem egy random generátor kezében van.

A játékosok és csapatok esélyeit a rendszer egy meghatározott erősorrend alapján eltérő szorzókkal állítja be az automatizált program. Ezen különbségek miatt pedig a nemzeti lottótársaság szerint a fogadás izgalma és a nyerés sikerélménye ugyanolyan  valósnak érződik, mint egy hagyományos sporteseménynél.

Az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt. épít a sportfogadási üzletág több évtizedes hagyományaira, termékkínálatával viszont digitalizálódó életünk új szokásaira is reagál. A koronavírus-járvány miatt felgyorsított fejlesztéseink első látványos eredménye az e-sport  fogadás tavaly nyári bevezetése volt, majd megújítottuk online sportfogadási felületünket, most pedig a virtuális fogadással, azaz a V-sporttal bővítjük kínálatunkat. A virtuális fogadás egy hónapja került bevezetésre és azonnal pozitív fogadtatásra talált a magyar játékosok között.

A V-sport fogadás során a normál sportok esetén ismert piacok és kimenetelek érhetők el, ez alapján azok játékosainak már ismerős lehet az 1X2, 1. félidő - 1X2, gólszám, hendikep, pontos végeredmény, félidő-végeredmény típusú fogadási opciók. Ezek viszont csak a meccsek előtti fogadási lehetőségek.

A V-sport fogadás egyik fő előnye pedig épp az, hogy a nap bármely szakaszában játszható, valamint nincs szükség hozzá a csapatok háttérismetére és aktuális formájuk ismeretére sem. A bajnokságok egy-egy fordulója (meccsnapja) 7-8 perc alatt követik egymást, az eredmények pedig azonnal kiértékelődnek.

A Szerencsejáték Zrt. a virtuális fogadás bevezetésekor, mint minden új termékét, úgy a V-sportot is megvizsgáltatta az erre szolgáló nemzetközi célszoftverrel, és közepes kockázatúnak minősíttette. Így a társaság továbbra sem kíbál magas kockázatú játékokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezen túl a társaság az online verzió esetében 20-ban, míg a földi változatéban 8-ban korlátozza az egy szelvényen megfogadható események számát, továbbá nem teszi lehetőéve sem a Tippmix, sem a Tippmixpro mérkőzések V-sport eseménnyel történő kötésben fogadását.

A nemzeti lottótársaság jól vészelte át a pandémiát

A Szerencsejáték Zrt. vezetői az előző piaci év eredményeiről is beszámoltak. Kiderült, hogy tavaly a társaság a járványügyi helyzet ellenére rekordévet zárt, 6%-os árbevétel növekedéssel. A nemzeti lottótársaság 575,4 milliárd forint árbevételt, és több mint 23,9 milliárd forint adózott eredményt ért el 2020-ban, EBITDA ( kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) mutatója pedig 31, 5 milliárd forintra növekedett.

Különböző adókból, járélékokból, díjakból, osztalékból pedig a pandémia első évében is118,3 milliárd forintot fizettek.

A rekordbevétel a társaság szerint a járványhelyzet gyors lereagálásának köszönhető. A pandémiára adott válaszként bevezetett fejlesztések a rövid távú kedvező hatásuk mellett a hosszú távú növekedés és a válságálló működés alapjainak megteremtésére is szolgáltak. A 2021-es évre ezért már 650 milliárd feletti árbevételt várnak.

Rengeteg fejlesztés kimondottan ezt a szegmenst célozta. Ezek a következők:

  • 2020 év végén megújult a tippmixpro.hu felülete
  • 2021 február 1-től szimulátor típusú e-sportok elkülönítetten az e-sport gyűjtőben érhetőek el a hagyományos sportági mappák helyett
  • A szimulátor típusú e-sportokélő fogadási ajánlata duplájára nőtt, így jelenleg már havi 1500 darabot kínálnak fogadásra
  • Szinte az összes szimulátor típusú e-sport elérhetővé vált videóközvetítés formájában
  • 2021 áprilisában exkluzív tartalmakkal elindult egy dedikált aloldal a tippmixpro.hu felületén, mely a sportfogadás és az e-sport közösség nyújt hasznos és naprakész információkat.
  • Az Európa-bajnokság idején számos új fogadási lehetőséggel bővült a kínálat: így már fogadhatunk arra is, mi lesz az első 10 perc eredménye, mikor lesz az első gól, illetve hogy a tornán ki lesz a gólkirály

Újságírói kérdésre dr. Czepek Gábor azt is elárulta, hogy a pandémia alatt egyetlen elbocsátás sem történt. Sőt a  fizetéseket sem kényszerültek csökkenteni a válság alatt. A szerencsejátékipar mellett annak dolgozóinak is sikerült tehát átvészelni a járvány miatt nehéz időszakot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18