2 °C Budapest
tablet pc with a lottery app and lottery balls coming out by breaking the glass (3d render)

Fontos vátozásokat jelentett be a Szerencsejáték Zrt.: új fogadási lehetőségek jönnek

2021. július 6. 11:01

Megalakulásának 30 éves jubileumán új, innovatív játékok bevezetését jelentette be a Szerencsejáték Zrt. A V-sport néven bevezetett virtuális fogadási rendszer online és a földi hálózatban is játszható és jól egészíti ki a klasszikus fogadást, hasonló játékélményt és nyerési lehetőséget kínálva, mint a "valós" sportesemények - hangzott el a társaság sajtótájékoztatóján.

Tavaly többek között az e-sport fogadás és az e-sorsjegy felgyorsított bevezetésével reagált a pandémia miatt kialakult helyzetre a nemzeti lottótársaság, amit a közelmúltban újabb portfólióbővítés követett. Az újdonságot dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója és Horváth Zoltán, a vállalat sportfogadási vezetője ismertette.

A frissen bevezetett V-sport kínálatában online labdarúgásra (virtuális EB, virtuális Premier Liga), kosárlabdára és teniszre fogadhatnak a szerencsevadászok, a tippmixpro.hu felület V-sport aloldalán, és egyszerre egy bajnokságra a földi hálózaton is. Ezeket az online játszahtó V-Sport esetében ráadásul 0-24-ben elérhetjük. Maga a fogadás ugyanúgy zajlik, mint a hagyományos sportfogadás, ezért az annak menetét ismerők a virtuális versenyeken is minden nehézség nélkül tudnak majd fogadni.

Lényeges különbség azonban, hogy a mérkőzések nem a valóságban zajlanak, hanem egy virtuális térben, azok eredménye pedig nem a hús-vér játékosokon múlik, hanem egy random generátor kezében van.

A játékosok és csapatok esélyeit a rendszer egy meghatározott erősorrend alapján eltérő szorzókkal állítja be az automatizált program. Ezen különbségek miatt pedig a nemzeti lottótársaság szerint a fogadás izgalma és a nyerés sikerélménye ugyanolyan  valósnak érződik, mint egy hagyományos sporteseménynél.

Az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt. épít a sportfogadási üzletág több évtizedes hagyományaira, termékkínálatával viszont digitalizálódó életünk új szokásaira is reagál. A koronavírus-járvány miatt felgyorsított fejlesztéseink első látványos eredménye az e-sport  fogadás tavaly nyári bevezetése volt, majd megújítottuk online sportfogadási felületünket, most pedig a virtuális fogadással, azaz a V-sporttal bővítjük kínálatunkat. A virtuális fogadás egy hónapja került bevezetésre és azonnal pozitív fogadtatásra talált a magyar játékosok között.

A V-sport fogadás során a normál sportok esetén ismert piacok és kimenetelek érhetők el, ez alapján azok játékosainak már ismerős lehet az 1X2, 1. félidő - 1X2, gólszám, hendikep, pontos végeredmény, félidő-végeredmény típusú fogadási opciók. Ezek viszont csak a meccsek előtti fogadási lehetőségek.

A V-sport fogadás egyik fő előnye pedig épp az, hogy a nap bármely szakaszában játszható, valamint nincs szükség hozzá a csapatok háttérismetére és aktuális formájuk ismeretére sem. A bajnokságok egy-egy fordulója (meccsnapja) 7-8 perc alatt követik egymást, az eredmények pedig azonnal kiértékelődnek.

A Szerencsejáték Zrt. a virtuális fogadás bevezetésekor, mint minden új termékét, úgy a V-sportot is megvizsgáltatta az erre szolgáló nemzetközi célszoftverrel, és közepes kockázatúnak minősíttette. Így a társaság továbbra sem kíbál magas kockázatú játékokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezen túl a társaság az online verzió esetében 20-ban, míg a földi változatéban 8-ban korlátozza az egy szelvényen megfogadható események számát, továbbá nem teszi lehetőéve sem a Tippmix, sem a Tippmixpro mérkőzések V-sport eseménnyel történő kötésben fogadását.

A nemzeti lottótársaság jól vészelte át a pandémiát

A Szerencsejáték Zrt. vezetői az előző piaci év eredményeiről is beszámoltak. Kiderült, hogy tavaly a társaság a járványügyi helyzet ellenére rekordévet zárt, 6%-os árbevétel növekedéssel. A nemzeti lottótársaság 575,4 milliárd forint árbevételt, és több mint 23,9 milliárd forint adózott eredményt ért el 2020-ban, EBITDA ( kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) mutatója pedig 31, 5 milliárd forintra növekedett.

Különböző adókból, járélékokból, díjakból, osztalékból pedig a pandémia első évében is118,3 milliárd forintot fizettek.

A rekordbevétel a társaság szerint a járványhelyzet gyors lereagálásának köszönhető. A pandémiára adott válaszként bevezetett fejlesztések a rövid távú kedvező hatásuk mellett a hosszú távú növekedés és a válságálló működés alapjainak megteremtésére is szolgáltak. A 2021-es évre ezért már 650 milliárd feletti árbevételt várnak.

Rengeteg fejlesztés kimondottan ezt a szegmenst célozta. Ezek a következők:

  • 2020 év végén megújult a tippmixpro.hu felülete
  • 2021 február 1-től szimulátor típusú e-sportok elkülönítetten az e-sport gyűjtőben érhetőek el a hagyományos sportági mappák helyett
  • A szimulátor típusú e-sportokélő fogadási ajánlata duplájára nőtt, így jelenleg már havi 1500 darabot kínálnak fogadásra
  • Szinte az összes szimulátor típusú e-sport elérhetővé vált videóközvetítés formájában
  • 2021 áprilisában exkluzív tartalmakkal elindult egy dedikált aloldal a tippmixpro.hu felületén, mely a sportfogadás és az e-sport közösség nyújt hasznos és naprakész információkat.
  • Az Európa-bajnokság idején számos új fogadási lehetőséggel bővült a kínálat: így már fogadhatunk arra is, mi lesz az első 10 perc eredménye, mikor lesz az első gól, illetve hogy a tornán ki lesz a gólkirály

Újságírói kérdésre dr. Czepek Gábor azt is elárulta, hogy a pandémia alatt egyetlen elbocsátás sem történt. Sőt a  fizetéseket sem kényszerültek csökkenteni a válság alatt. A szerencsejátékipar mellett annak dolgozóinak is sikerült tehát átvészelni a járvány miatt nehéz időszakot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem