23 °C Budapest
10 year sold girl walking on a rope in adventure park, Transylvania, Romania

Engedélyezték a nyári táborokat: ennyibe kerülnek 2021-ben a legnépszerűbb gyerektáborok

2021. május 13. 14:01

Szentkirályi Alexandra a mai, május 13-i Kormányinfón bejelentette, hogy június 1-től megtarthatóak gyerekeknek táborok Magyarországon. A szóvivő hozzátette, természetesen a szervezési munkálatok hamarabb is megkezdődhetnek. De vajon nem késő még tábor után futkosni? A tavalyi esztendő tanulságai alapján egyértelmű dömpingre számítanak, azaz nemhogy napról napra, óráról órára telhetnek be a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

Pénzcentrum: Hogy állnak most a táborhely foglalások?

Tóth Béla: Az április hónap stagnálással telt a jelentkezéseket tekintve, mely után a táboroztatók meg is húzták a vészcsengőt, de május elejétől elindultak felfelé a táborfoglalások. Sok szülő már kiválasztotta a megfelelő gyermektábort, csak a hivatalos bejelentésre vártak, hogy a konkrét jelentkezést is leadják. Ez a bejelentés ma megtörtént, így várhatóan meredek emelkedés lesz a jelentkezésekben.

Nagy rohamra számítotok a mai bejelentés után?

A tavalyi esztendő tanulságai alapján egyértelmű dömpingre számíthatunk, azaz nemhogy napról napra, óráról órára telhetnek be a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai. Érdemes a szülőknek minél előbb lefoglalni a táborhelyet a gyerekeknek, mert most még hatalmas a kínálat, a Táborfigyelőn több mint 800 táborturnus közül lehet választani.

Melyek lesznek idén a legnépszerűbb táborok?

Az eddigi jelentkezések alapján a sport-, az angol- és a kalandtáborok a legkelendőbbek, de sokan foglalnak a hagyományosabb kézműves vagy lovastáborokba is. Ugyancsak populárisak az informatikai táborok, illetve az extrémnek vagy különlegesnek számító vakációs lehetőségek, mint a katonai tábor dzsungel körülmények között, a kiképző tábor vagy a jobb agyféltekés rajztábor.

Mi egy egyhetes ottalvós és napközis tábor átlagára, mennyi emelkedett a tavalyihoz árakhoz képest? 

A jó hír, hogy a táboroztatók 70%-a nem vagy csak minimális áremelést tervez, így nagyrészt a tavalyi áron foglalhatnak a szülők táborhelyet gyermeküknek. Egy napközis tábor átlagára így 33-35 ezer forint, míg egy ottalvós táborért 53-55 ezer forintot kell fizetnie a szülőknek. Fontos tudni, hogy a táborok piacán hatalmas az árolló, van a Táborfigyelőn olyan szuper ottalvós tábor, ami 26 ezer forintba kerül, de lehet találni vakációs lehetőséget 300 ezer forint magasságában is. Annyit javaslunk a szülőknek, hogy ha tehetik, ne csak az ár alapján válasszunk tábort, hanem ár-érték alapján. Értékes attól lesz egy tábor, hogy minél több aktív programja van, minél több impulzus és élmény éri a gyerekeket. Mindez minden évben fontos, de most, egy online oktatással, korlátozásokkal terhelt időszak után még inkább döntő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?