10 year sold girl walking on a rope in adventure park, Transylvania, Romania

Engedélyezték a nyári táborokat: ennyibe kerülnek 2021-ben a legnépszerűbb gyerektáborok

2021. május 13. 14:01

Szentkirályi Alexandra a mai, május 13-i Kormányinfón bejelentette, hogy június 1-től megtarthatóak gyerekeknek táborok Magyarországon. A szóvivő hozzátette, természetesen a szervezési munkálatok hamarabb is megkezdődhetnek. De vajon nem késő még tábor után futkosni? A tavalyi esztendő tanulságai alapján egyértelmű dömpingre számítanak, azaz nemhogy napról napra, óráról órára telhetnek be a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

Pénzcentrum: Hogy állnak most a táborhely foglalások?

Tóth Béla: Az április hónap stagnálással telt a jelentkezéseket tekintve, mely után a táboroztatók meg is húzták a vészcsengőt, de május elejétől elindultak felfelé a táborfoglalások. Sok szülő már kiválasztotta a megfelelő gyermektábort, csak a hivatalos bejelentésre vártak, hogy a konkrét jelentkezést is leadják. Ez a bejelentés ma megtörtént, így várhatóan meredek emelkedés lesz a jelentkezésekben.

Nagy rohamra számítotok a mai bejelentés után?

A tavalyi esztendő tanulságai alapján egyértelmű dömpingre számíthatunk, azaz nemhogy napról napra, óráról órára telhetnek be a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai. Érdemes a szülőknek minél előbb lefoglalni a táborhelyet a gyerekeknek, mert most még hatalmas a kínálat, a Táborfigyelőn több mint 800 táborturnus közül lehet választani.

Melyek lesznek idén a legnépszerűbb táborok?

Az eddigi jelentkezések alapján a sport-, az angol- és a kalandtáborok a legkelendőbbek, de sokan foglalnak a hagyományosabb kézműves vagy lovastáborokba is. Ugyancsak populárisak az informatikai táborok, illetve az extrémnek vagy különlegesnek számító vakációs lehetőségek, mint a katonai tábor dzsungel körülmények között, a kiképző tábor vagy a jobb agyféltekés rajztábor.

Mi egy egyhetes ottalvós és napközis tábor átlagára, mennyi emelkedett a tavalyihoz árakhoz képest? 

A jó hír, hogy a táboroztatók 70%-a nem vagy csak minimális áremelést tervez, így nagyrészt a tavalyi áron foglalhatnak a szülők táborhelyet gyermeküknek. Egy napközis tábor átlagára így 33-35 ezer forint, míg egy ottalvós táborért 53-55 ezer forintot kell fizetnie a szülőknek. Fontos tudni, hogy a táborok piacán hatalmas az árolló, van a Táborfigyelőn olyan szuper ottalvós tábor, ami 26 ezer forintba kerül, de lehet találni vakációs lehetőséget 300 ezer forint magasságában is. Annyit javaslunk a szülőknek, hogy ha tehetik, ne csak az ár alapján válasszunk tábort, hanem ár-érték alapján. Értékes attól lesz egy tábor, hogy minél több aktív programja van, minél több impulzus és élmény éri a gyerekeket. Mindez minden évben fontos, de most, egy online oktatással, korlátozásokkal terhelt időszak után még inkább döntő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?