7 °C Budapest
10 year sold girl walking on a rope in adventure park, Transylvania, Romania

Engedélyezték a nyári táborokat: ennyibe kerülnek 2021-ben a legnépszerűbb gyerektáborok

2021. május 13. 14:01

Szentkirályi Alexandra a mai, május 13-i Kormányinfón bejelentette, hogy június 1-től megtarthatóak gyerekeknek táborok Magyarországon. A szóvivő hozzátette, természetesen a szervezési munkálatok hamarabb is megkezdődhetnek. De vajon nem késő még tábor után futkosni? A tavalyi esztendő tanulságai alapján egyértelmű dömpingre számítanak, azaz nemhogy napról napra, óráról órára telhetnek be a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

Pénzcentrum: Hogy állnak most a táborhely foglalások?

Tóth Béla: Az április hónap stagnálással telt a jelentkezéseket tekintve, mely után a táboroztatók meg is húzták a vészcsengőt, de május elejétől elindultak felfelé a táborfoglalások. Sok szülő már kiválasztotta a megfelelő gyermektábort, csak a hivatalos bejelentésre vártak, hogy a konkrét jelentkezést is leadják. Ez a bejelentés ma megtörtént, így várhatóan meredek emelkedés lesz a jelentkezésekben.

Nagy rohamra számítotok a mai bejelentés után?

A tavalyi esztendő tanulságai alapján egyértelmű dömpingre számíthatunk, azaz nemhogy napról napra, óráról órára telhetnek be a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai. Érdemes a szülőknek minél előbb lefoglalni a táborhelyet a gyerekeknek, mert most még hatalmas a kínálat, a Táborfigyelőn több mint 800 táborturnus közül lehet választani.

Melyek lesznek idén a legnépszerűbb táborok?

Az eddigi jelentkezések alapján a sport-, az angol- és a kalandtáborok a legkelendőbbek, de sokan foglalnak a hagyományosabb kézműves vagy lovastáborokba is. Ugyancsak populárisak az informatikai táborok, illetve az extrémnek vagy különlegesnek számító vakációs lehetőségek, mint a katonai tábor dzsungel körülmények között, a kiképző tábor vagy a jobb agyféltekés rajztábor.

Mi egy egyhetes ottalvós és napközis tábor átlagára, mennyi emelkedett a tavalyihoz árakhoz képest? 

A jó hír, hogy a táboroztatók 70%-a nem vagy csak minimális áremelést tervez, így nagyrészt a tavalyi áron foglalhatnak a szülők táborhelyet gyermeküknek. Egy napközis tábor átlagára így 33-35 ezer forint, míg egy ottalvós táborért 53-55 ezer forintot kell fizetnie a szülőknek. Fontos tudni, hogy a táborok piacán hatalmas az árolló, van a Táborfigyelőn olyan szuper ottalvós tábor, ami 26 ezer forintba kerül, de lehet találni vakációs lehetőséget 300 ezer forint magasságában is. Annyit javaslunk a szülőknek, hogy ha tehetik, ne csak az ár alapján válasszunk tábort, hanem ár-érték alapján. Értékes attól lesz egy tábor, hogy minél több aktív programja van, minél több impulzus és élmény éri a gyerekeket. Mindez minden évben fontos, de most, egy online oktatással, korlátozásokkal terhelt időszak után még inkább döntő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem