23 °C Budapest
gulyás gergely, korányinfó

Százezrek vártak már erre a kormánydöntésre: május 28-tól tarthatók lakodalmak Magyarországon

2021. május 13. 11:00

Gulyás Gergely május 13-án, a Kormányinfón bejelentette, a járványügyi számoktól függetlenül május 28-tól tarthatók lakodalmak.

Gulyás Gergely bejelentette, május 28-tól a lakodalmakat is meg lehet tartani, függetlenül attól, hogyan alakulnak a járvány számai Magyarországon. A miniszter beszélt arról is, hogy minden magyar államplgár, akit bármelyik EU, OECD, NATO-országban, vagy Oroszországban, Kínában beoltottak, azok az ott kapott védőigazolással bármelyik magyar kormányhivatalban kiválthatják a hazai védettségi igazolványt.

Szentkirályi Alexandra a Kormányinfón bejelentette azt is, hogy június 1-től megtarhatók gyerekeknek táborok Magyarországon. A szóvivő hozzátette, természetesen a szervezési munkálatok hamarabb is megkezdődhetnek. Szentkirályi Alexandra beszélt arról is, hogy készül egy védettségi applikáció is, amivel igazolni lehet majd, ha valaki megkapta már az oltást.

A Kormányinfón elhangzott az is, hogy horvátországba a második oltást követő 14 nap után lehet belépni és az oltási igazolványt is magával kell vinnie az embereknek, amelyeken az első és második oltási dátum is rajta van. Ezért az oltási igazoló lapot is vigyék magukkal a Horvátországba utazáskor az emberek – javasolta Gulyás. Azt is jelezte, hogy a többi hat országba, akikkel már van kétoldalú megállapodása Magyarországnak, elég a védettségi igazolvány, nem kell külön magukkal vinnie az embereknek az oltási lapot.

Gulyás Gergely elmondta azt is, a kormány tárgyal a Bankszövetséggel és az MNB-vel is hitelmoratórium ügyben, de döntés egyelőre nincs. A miniszter beszámolt arról is, hogy a közétkeztetésben 2022-től a beszerzett termékek összeértékének legalább hatvan százaléka helyi élelmiszerekből kell származnia.

Ezen felül Gulyás Gergely újságírói kérdésre elmondta, május, júniusban pótnapot fognak kapni azok az érettségizők diákok, akik azért nem lehettek ott valamelyik írásbeli érettségi vizsgájukon, mert házi karanténban voltak a koronavírus-járvány miatt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kiderült még az is, hogy jövő héten tárgyalja a kormány az 5 millió oltás elérésekor hatályba lépő enyhítéseket, így az üzleti rendezvények megtartására vonatkozó jelenlegi korlátozásokat is (nem lehet védettségi igazolvánnyal sem),

szerintem ez is abba a körbe tartozik, ahol a tilalmakat 5 millió oltottnál fel lelhet oldani

– reagált a Portfolio írásbeli kérdésére Gulyás Gergely, aki a tájékoztatón közölte azt is, hogy a kormány benyújtotta az EU felé a helyreállítási tervét, ami majd a napokban bárki számára elérhető lesz. A miniszter szerint legőképp az egészségügyi rendszer további fejlesztésére, a környezetbarát közlekedésre, illetve az oktatás fejlesztésére fordítják majd a pénzt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?