gulyás gergely, korányinfó

Százezrek vártak már erre a kormánydöntésre: május 28-tól tarthatók lakodalmak Magyarországon

2021. május 13. 11:00

Gulyás Gergely május 13-án, a Kormányinfón bejelentette, a járványügyi számoktól függetlenül május 28-tól tarthatók lakodalmak.

Gulyás Gergely bejelentette, május 28-tól a lakodalmakat is meg lehet tartani, függetlenül attól, hogyan alakulnak a járvány számai Magyarországon. A miniszter beszélt arról is, hogy minden magyar államplgár, akit bármelyik EU, OECD, NATO-országban, vagy Oroszországban, Kínában beoltottak, azok az ott kapott védőigazolással bármelyik magyar kormányhivatalban kiválthatják a hazai védettségi igazolványt.

Szentkirályi Alexandra a Kormányinfón bejelentette azt is, hogy június 1-től megtarhatók gyerekeknek táborok Magyarországon. A szóvivő hozzátette, természetesen a szervezési munkálatok hamarabb is megkezdődhetnek. Szentkirályi Alexandra beszélt arról is, hogy készül egy védettségi applikáció is, amivel igazolni lehet majd, ha valaki megkapta már az oltást.

A Kormányinfón elhangzott az is, hogy horvátországba a második oltást követő 14 nap után lehet belépni és az oltási igazolványt is magával kell vinnie az embereknek, amelyeken az első és második oltási dátum is rajta van. Ezért az oltási igazoló lapot is vigyék magukkal a Horvátországba utazáskor az emberek – javasolta Gulyás. Azt is jelezte, hogy a többi hat országba, akikkel már van kétoldalú megállapodása Magyarországnak, elég a védettségi igazolvány, nem kell külön magukkal vinnie az embereknek az oltási lapot.

Gulyás Gergely elmondta azt is, a kormány tárgyal a Bankszövetséggel és az MNB-vel is hitelmoratórium ügyben, de döntés egyelőre nincs. A miniszter beszámolt arról is, hogy a közétkeztetésben 2022-től a beszerzett termékek összeértékének legalább hatvan százaléka helyi élelmiszerekből kell származnia.

Ezen felül Gulyás Gergely újságírói kérdésre elmondta, május, júniusban pótnapot fognak kapni azok az érettségizők diákok, akik azért nem lehettek ott valamelyik írásbeli érettségi vizsgájukon, mert házi karanténban voltak a koronavírus-járvány miatt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kiderült még az is, hogy jövő héten tárgyalja a kormány az 5 millió oltás elérésekor hatályba lépő enyhítéseket, így az üzleti rendezvények megtartására vonatkozó jelenlegi korlátozásokat is (nem lehet védettségi igazolvánnyal sem),

szerintem ez is abba a körbe tartozik, ahol a tilalmakat 5 millió oltottnál fel lelhet oldani

– reagált a Portfolio írásbeli kérdésére Gulyás Gergely, aki a tájékoztatón közölte azt is, hogy a kormány benyújtotta az EU felé a helyreállítási tervét, ami majd a napokban bárki számára elérhető lesz. A miniszter szerint legőképp az egészségügyi rendszer további fejlesztésére, a környezetbarát közlekedésre, illetve az oktatás fejlesztésére fordítják majd a pénzt.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?