Az E.ON ügyfeleit is célba vették az 50-es tahók: ez a megoldás ellenük

Az E.ON ügyfeleit is célba vették az 50-es tahók: ez a megoldás ellenük

2017. november 28. 21:30

A cég nevében is hívogatnak embereket minősíthetetlen hangnemben, fenyegető üzeneteket közvetítve, ám a cég ügyfelei nincsenek egyedül, mások is céltáblájává váltak a rettegett 50-eseknek.

Az elmúlt napokban több olyan jelzés érkezett az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. felhasználói részéről, hogy ismeretlen személyek a vállalat képviseletében eljáró személynek kiadva magukat, minősíthetetlen hangnemben és fenyegető üzenetekkel keresik meg a felhasználókat. Az E.ON fokozott óvatosságra hívja fel felhasználóit a visszaélés-gyanús, +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról érkező megkeresések esetén.

A 444.hu beszámolója szerint napok óta terjednek az ilyen típusú hívások, amelyek mögött egy applikáció áll, melynek segítségével bárkit felhívathatunk viccesnek vagy idegesítőnek szánt üzenetekkel. A probléma csak az, hogy a reakciónkat rögzítik, majd a hanganyagot a megrendelő visszakapja, és azt tesz vele, amit csak akar.

A legjobb megoldás, ha nem vesszük fel a telefont, amikor 50-es vagy 60-as számról hívnak.
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 14. játékhéten

Megkezdték az Ötöslottó 2021/14. heti nyerőszámainak sorsolását, melyet ezúttal is élőben közvetít a Pénzcentrum. Várhatóan 19:35-re az s kiderül, elvitte-e valaki a 150 millió forintos...

NAPTÁR
Tovább
2021. április 21. szerda
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09