Kiderült a pontos összeg: ennyi gyerektartást fizet Hajdú Péter

Kiderült a pontos összeg: ennyi gyerektartást fizet Hajdú Péter

2017. április 17. 16:00

Hajdú Péter és Sarka Kata válása már hosszú hónapok óta húzódik, és várhatóan nem a következő hetekben kerül majd pont az ügy végére. Hamarosan a vagyonmegosztásról és a gyermekelhelyezésről tárgyalnak majd a bíróságon, de van, amiről már most megegyeztek: mennyi gyerektartást fizessen Hajdú.

Az egykori sztárpár válása csúnyán elmérgesedett az utóbbi időben, a bulvársajtó értesülései szerint már a kommunikációt is a minimálisra redukálták. A Blikk úgy tudja, az elkövetkező hónapokban a gyermekelhelyezésről, a gyerektartásról és a vagyonmegosztásról fognak tárgyalni a bíróságon, és ezek közül van, amiről már a tárgyalótermen kívül megegyeztek. Ez pedig a gyerektartás, ezt pedig állítólag egy bennfentes szivárogtatta ki

Eszerint Hajdúnak mindkét gyerek számára 75 ezer forintot, tehát összesen 150 ezer forintot kell küldenie exfeleségének havonta, amit a bíróság valószínűleg augusztustól visszamenőlegesen állapít meg, hiszen Kata júliusban költözött el otthonról.

Az informátor hozzátette azonban, hogy a hivatalos összeg még változhat, ugyanis a bíróság dönthet úgy, hogy a gyerekek nem olyan életszínvonalat szoktak meg, amihez elég ez a pénz.

Egy válás nem csak érzelmileg, de anyagilag is megterheli a családokat. A Hajdú-Sarka válás során elképzelhetetlen, hogy a gyerekeik anyagi szinten is megérezzék a változást, ez viszont sajnos a legtöbb magyar családnál nem mondható el. Az egyszülős családoknak a 47-48 százaléka szegénységben, vagy mélyszegénységben él.

Az elszegényedésnél az egyik legnagyobb kockázati tényező, ha valaki egyedül neveli a gyermekét, gyermekeit.

Annak ellenére, hogy ezt az óriási kockázatot tényként kezelik a hivatalos, országos felmérésekben is nincs olyan szociális háló, amivel segítenék ezeket a családokat. Csak 1000-1500 forinttal kapnak gyermekenként magasabb családi pótlékot az egyszülősök, nagyobb adókedvezményt se vehetnek igénybe, se lakhatási támogatást, se kedvezményes étkezés, se kedvezményes tömegközlekedés, de még az állatkertbe se mehetnek családi jeggyel.

A családi adókedvezményt illetően csak az eltartottak számát veszik figyelembe, azt nem, hogy őket egy, vagy két szülő neveli. A családi pótléknál egy és két gyermek esetén 1500 forinttal kapnak többet az egyedülálló szülők, három vagy több gyermeknél ezer forinttal, tartósan betegnél pedig 2600 forinttal. Helyi szinten is lehet segítséget kérni, de ezek településenként eltérőek. Az önkormányzatnál, valamint a családsegítő és a gyermekjóléti központoknál lehet érdeklődni a lehetőségekről.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kevesen tudják, de létezik állami gyermektartásdíj.

Egy válás következtében egy fizetés kiesik a családi kasszából, maga a jogi procedúra hosszú ideig elhúzódhat, és addig a gyermeket nevelő szülőnek nem jár semmilyen anyagi támogatás a másik féltől. A tartásdíj körüli problémák viszont a bírói ítélet után sem feltétlenül szűnnek meg: évente több ezer bírósági esetet jegyeznek a tartásdíj elmaradása, vagy rendszertelen utalása miatt. Sokan nem tudnak arról, hogy a gyermektartásdíj megelőlegezését lehet kérni az államtól. Az állami gyerektartás legfeljebb 3 évig tart, tehát átmenetileg segít a családokon.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20